Çubuk’ta sinekle mücadele çalışması

Çubuk’ta sinekle mücadele çalışması

Çubuk Belediyesi'nin, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmasına yoğunluk verdiği bildirildi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yaptığı açıklamada, merkez ve çevre mahallerde başta sivrisinek olmak üzere karasinek ve hamam böceği gibi halk sağlığını tehdit eden zararlı haşerelerle mücadele etmek için 5 personel ve 2 araçla ilaçlama çalışması yapıldığını söyledi. 

Küçük ve büyükbaş hayvan üreticilerinin daha duyarlı olmaları gerektiğini söyleyen Topçu, "Müdürlük olarak sinek, sivrisinek ve diğer haşere üreme alanlarının tespiti üzerine bir çalışma yaptık ve ilk defa bu yıl kurulan denetim ekibi tarafından ilçe merkezindeki 7 mahallede 250’ye yakın ahır işletmemiz denetlendi. Yapılan bu denetimlerde çevre kirliliğine sebep olanlar tutanakla uyarıldı. İşletme sahiplerine ilçeye ve kendilerine verdikleri olumsuzluklar ve yapmaları gerekenler detaylı bir şekilde anlatıldı. Bunların yanında ahırlarda larvasit ağırlıklı olmak üzere ilaçlama çalışması yapıldı" diye konuştu. 

Vatandaşlara düşen görevlere de dikkati çeken Topçu, şunları kaydetti: 

"Ahır sahipleri çevre temizliğine dikkat ederken, vatandaşlarımızda çöpleri suyu akmayacak şekilde ağızları bağlı poşet içerisinde konteynerlere ve çöpleri günlük alınan mahallerimizde ise çöp bırakma saatinde özel çöp poşetleriyle bırakmaları gerekiyor. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalı ve zaman zaman dezenfekte yapılmalıdır. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir. Atık su şebekesine bağlanan binalardaki kullanılmayan fosseptikler, ilaçlama çalışmalarının başarısını engellediğinden, ağaç dalları ve çöplerin atılmaması gerekir."

AA

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum