Çubuk'ta sinekle mücadele başladı

Çubuk'ta sinekle mücadele başladı

Çubuk'ta belediye tarafından sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları başladı.

İlçede haşereyle mücadeleyi Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi ekipleri ortaklaşa yürütüyor.  

Çubuk Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı. Sivrisinek ve karasineklerde larva dönemi gelmesi nedeni ile ilaçlama çalışmalarının başlandığı Çubuk’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi ekipleri tarafından tüm mahallelerde ilaçlama yapılacak.

Çubuk Belediyesi Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan inceleme ile 84 mahallede tespit edilen sivrisinek üreme noktalarının ilaçlanma çalışmaları başladı. Ocak ayı başında başlayan larva ilaçlamaları ara vermeden devam ederken, uçkun ve sivrisinekle ilgili ilaçlama çalışmaları da başladı.

İlk etapta haşerelerin ürüme noktalarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, hayvan ahırlarında ilaçlamaların da ara vermeden devam ettiğini belirti. İlaçlama çalışmalarına özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden çok büyük destek aldıklarını anlatan Topçu, çalışmaların bilimsel veriler dikkate alınarak ve teknik olarak planlanan program dahilinde yapıldığını ifade etti. 

Besici Oğuz Keser, "Eskiden hayvan otlattıkları yerlerin bataklık olduğunu söyleyerek, "Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz. Allah razı olsun ilaçlamamız iyi oldu eskiden buralar bataklıktı. Sinekten, böcekten geçilmiyordu. Sağ olsun belediye ekipleri geliyor haftada düzenli bir şekilde ilaçlıyor. Sinek, koku, bataklık olmuyor. Çok güzel oluyor ve çok memnunuz. Allah razı olsun belediyeden. Hayvanlarımız dış parazitlerden korunuyor. İlaçlama hayvana da faydası oluyor, bize de faydası oluyor" diye konuştu.

İlaçlama yapılan ahırda çoban olarak çalıştığını belirten Mustafa Yıldırım ise "Çubuk Belediyesi ekipleri tarafından ilaçlama yapılıyor. Bu ilaçlama sayesinde sinekler olmuyor, hayvanlar rahat ediyor. Rahat bir yaşam oluyor. Aynı şekilde bizde rahat ediyoruz. Sinek ve hastalık olmuyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.