Çubuk'ta Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Çubuk'ta Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Çubuk’ta doğa bilincini kazandırmak ve insanların spora ilgisini artırmak amacıyla ‘Haydi Sağlıklı Yaşamak İçin Doğa Yürüyüşüne’ sloganıyla doğa yürüyüşü yapılacak.

 

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilecek yürüyüş, 10 Mart 2013 Pazar günü belediye binası önünde başlayarak Çubuk2 Barajında bitecek ve yaklaşık 6 kilometrelik parkuru kapsayacak.

                Çeşitli doğa sporlarının da katkı verdiği doğa yürüyüşüne tüm doğaseverlerin ve sporseverlerin davetli olduğunu söyleyen Extway Doğa Sporları Doğa yürüyüşü rehberi Yaşar Baş, yaptığı açıklamada, sağlık yaşam ve doğa sevgisi için bu yürüyüşü çok önemsediklerini ifade etti.  Yürüyüş için 10 Mart Pazar günü saat 09: 00'da belediye önünden kayıtların alınacağını söyleyen Baş,  saat 09.30’da yine belediye önünden hareket edilerek, yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Çubuk 2 Barajında yürüyüşün tamamlanacağını ve ardından barajda çok çeşitli sosyal etkinliklerin ve ikramların yapılacağını belirtti.

                Yürüyüşe Ankara’dan ve ilçe halkından büyük katılım beklediklerini anlatan Baş, ’’Haydi Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşüne’ sloganıyla yapılacak etkinlik kapsamında yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş sonunda Çubuk2 Barajında piknik alanında katılımcılara çeşitli ikramlar yapılacak. Etkinlik, çeşitli ikramların yanında yapılacak yarışmalar ve ateş etrafında verilecek mini konserin ardından sona erecek. Yürüyüş başlangıcında ise uzman ekiplerimiz tarafından yürüyüş ve doğa hakkında bilgi verilecek’’dedi.

                Çubuk çayı boyunca muhteşem dağ manzarası, şehre kuş bakışı ve Çubuk2 Barajı yakınında başlayan çamlık alanda keyifli bir yürüyüşe herkesin davetli olduğunu vurgulayan Baş, yürüyüşe katılacakların hazırlıklı gelmesi konusunda da uyararak şunları söyledi:

’’Öncelikle böyle bir etkinliği düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e tüm doğaseverler adına teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin sadece Çubuk’ta yaşayanlar için değil Ankara’da yaşayanlar içinde çok isabetli ve doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Bununla birlikte katılımcıların daha zevkli ve güvenli bir yürüyüş yapmaları için yanlarında bot veya yürüyüş ayakkabısı, mevsim koşullarına uygun giysiler, uzun kollu polar tişört ve pantolon, çorap, uygun özelliklerde iç giysi ve yedekleri, rüzgar geçirmeyen mont ya da kaban, bere, eldiven ve tozluk bulundurmaları gerekmektedir.  Yaklaşık 3 saat süren etkinliğe katılanlar, sağlık için yürüyüş yaparken aynı zamanda da bölgenin tarihi, kültürel ve eşsiz doğal güzelliklerini görme fırsatı yakalayıp, bol bol fotoğraf çekebilecekler. Katılmak isteyenlerin bir an önce Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum