ÇUBUK'TA OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ‏

ÇUBUK'TA OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ‏

Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçedeki okulların kantinlerini denetledi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçedeki okulların kantinlerini denetledi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okul kantin denetlemelerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları kontrol edildi. İlçede bulunan 46 okul kantininde yapılan denetimlerde genel şartlara uyulmadığı için bazı kantinlere tutanak tutuldu.

Özellikle ruhsatları, genel temizlik kurallarını ve satış fiyatlarını denetlediklerini söyleyen Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yeni uygulamayla birlikte okul kantinlerinin sayılarında çok fazla artış olduğunu ve bu nedenle denetimlere çok fazla ağırlık verdiklerini belirterek, ’’Denetimlerimizde öncelik, yerinde üretilen gıda maddeleridir. Tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyor. Bu ürünleri hazırlarken kullanılan malzemelerden tutun hazırlanış şekli, satışı ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması gerekir. Öğrencilerimizin hijyen koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almaları çok önemlidir. Bu nedenle de Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’in talimatlarıyla denetimlerimiz ara vermeden devam etmektedir’’ diye konuştu.

Konu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı olunca rutinin üzerinde denetim ve kontroller yapıldığına dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise,  şunları söyledi:

’’Öğrencilerimizin sağlığına büyük önem veriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, sağlıklı ortamlarda, sağlıklı ürünler tüketmeleri için okul kantinlerini denetliyoruz. Merkezdeki İlk, orta, lise ve yüksekokul olmak üzere 46 kantinde inceleme yapıldı. İşyeri temizliği başta olmak üzere kantinlerde özellikle satılmaması gereken gıda maddelerinin denetimi, çalışanların iş gömleği ve personel hijyeni, ürünlerin son kullanma tarihleri denetlendi. Ayrıca okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin herhangi bir olumsuzlukta Belediye ve Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istiyoruz. Böylece okul idarelerinin de bilgisi ve desteğiyle kantin işletmecilerinin daha hassas ve titiz davranmaları hedeflenmektedir. Öğrencilerin eğitim ve öğretim sezonunda daha sağlıklı ortamlarda gıda tüketebilmeleri için denetimlerimiz bundan sonrada devam edecektir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda öğrenciler ve veliler Çubuk Belediyesi'nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerini iletebilirler.’’ 

2img_7102.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.