Çubuk'ta Kanser Taraması Yapılacak

Çubuk'ta Kanser Taraması Yapılacak

Çubuk Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında kanser taraması yapılacak.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kanser tedavisinin çok daha kolay ve etkili olabilmesi ve erken evrelerde belirlenmesi için test ve muayene yapılması gerektiğini belirterek, son zamanlarda artan kanser vakaları nedeniyle kanserin önlenmesi, erken tanı ve tarama faaliyetlerini ön plana çıkartığını söyledi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ile yaptıkları toplantıda kadın ve erkeklere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleneceği bildiren Özden,

"Tarama programlarıyla meme, rahim ağzı ve kolorektal kanseri bilgilendirme ve taramaları yapılacak. Yapılan projeyle erken dönemde tanı konulması, hasta takip ve değerlendirilmesinin yapılması ve kanser tanısı konan hastalara gerekli tıbbi yönlendirmeyle tedavi merkezlerine sevki hedeflenmektedir. Taramalara belirli sürelerde devam edilecek olup, vatandaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşıp, en kısa zamanda Sağlık Grup Başkanlığı'nın 0312 838 22 67 numaralı telefondan randevu almaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kesinlikle toplumumuzun menfaatine olacaktır" dedi.

Projeyle, 50-69 yaş grubundaki kadınlara meme ve kolorektal kanseri taraması, 30-65 yaş grubundaki kadınlara rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş grubundaki erkeklere ise kolorektal kanseri taraması yapılacağı öğrenildi.

 

 

 

(Anadolu Ajansı) 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.