Çubuk'ta Kaçak Yapılar Yıkılıyor

Çubuk'ta Kaçak Yapılar Yıkılıyor

Çubuk Belediyesi Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kaçak yapılar ve metruk yapıların yıkımı çalışmaları devam ediyor.

Çubuk Belediyesi, görüntü kirliliği oluşturan ve çevre güvenliğini tehdit edebilecek yerlerin yıkımına yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri yıkım ekibi tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Yenice Mahallesindeki, kaçak yapılar yıkıldı.

Yıkım çalışmaları, Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ortak yürütülüyor. Halktan gelen şikâyetleri değerlendiren yetkililer, metruk yerlerin tespitini yapıyor. Kaçak yapılar yada ruhsat müddeti dolan ve yıkılacak derecede tehlikeli hale gelen yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunun 39"uncu ile 42"inci maddesine göre Fen İşleri"ne bağlı ekiplerce yıkımı gerçekleştiriliyor.

-ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk"un gelişmekte olan bir ilçe olduğunu ifade ederek şunları söyledi:""Ekiplerimiz ilçemizde denetimlerini aralıksız devam ettirmektedir. İmara aykırı yapılaşma ile ilgili tespitler doğrultusunda işlemler devam ediyor. İlçemizdeki metruk yerlerin yıkımını gerçekleştirerek, çarpık yapılaşmanın önüne geçip, görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. Bu şekilde de ilçenin daha hızlı gelişmesinin önünü açmış olacağız Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor""dedi.

-VATANDAŞ BELEDİYE EL ELE

Belirlenen çalışma programı çerçevesinde hizmetlerin sırayla gerçekleştirileceğini belirten Başkan Özden,""Sorunların giderilmesinde vatandaşlarımızın çözüm önerilerini dikkate alıyoruz. Halkımızdan ayrı düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızla el ele vererek, sorunlarımızın üstesinden geleceğiz. İlçemizi kuzeyin parlayan yıldızı haline getireceğiz. Bu nedenle de imkanlarımız doğrultusunda gece gündüz demeden çalışıyoruz"" diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.