Çubuk'ta İlaçlama Çalışmaları

Çubuk'ta İlaçlama Çalışmaları

Çubuk Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak amacıyla larva ile mücadele çalışmalarına başladı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ahır ve çiftlikler başta olmak üzere dere kenarları, sazlık alanlar ve su birikintisi olan bölgelerde sinek, sivrisinek ve larva ile mücadele çalışmalarının başladığını söyledi.

Zararlı haşerelerin üreme kaynaklarının kurutulması ve yaz aylarında sinek, sivrisinek gibi haşerelerin yoğunluğunun ortadan kaldırılması amacı ile ilaçlama çalışmalarına hızlı bir şekilde başladıklarını vurgulayan Topçu, "Belediye Başkanımız Tuncay Acehan'ın direktifleriyle oluşturduğumuz 2 ekip 6 personel ve 2 vardiya halinde çalışan özel ekiple başta ahır ve çitlikler ile çevresi başta olmak üzere, haşere ve sineklerin yaşam alanı olan rögarlar, çöp konteynerleri, su birikintileri, sazlık alanlar ile yeşil alanlarda ilaçlama çalışmasını sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yeteri kadar kar yağmaması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinde farklı seyretmesinin sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunu artıracağını savunan Topçu, şöyle konuştu:

"Her şeye rağmen sinek, larva ve haşere ile mücadelede maliyet, ekipman ve uygulama şekli, kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olmasına dikkat ediyoruz. Çubuk merkez ve bağlı mahallerinde bulunan ahır, gölet, bataklık, dere, su birikintileri gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Yaz aylarında oluşabilecek haşere sorunlarına karşı şimdiden gerekli önlemleri alıyoruz ve bu çalışmamız yaz boyunca devam edecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.