Çubuk'ta gıda üretim ve satış yerleri ilaçlandı

Çubuk'ta gıda üretim ve satış yerleri ilaçlandı

Çubuk'ta belediye sağlık ekipleri tarafından gıda üretim ve satış yerleri denetlenerek ilaçlandı.

Havaların mevsim normallerinden sıcak gitmesi nedeniyle Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri gıda üretim ve satış yerlerindeki denetimlerine hız verdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile gıda üretimi ve satışı yapan tüm iş yerlerine ücretsiz dezenfekte ve ilaçlama uygulaması gerçekleştiriliyor. İlçede bulunan gıda üretim ve satış yerlerinde yürütülen çalışma ile bugüne kadar yaklaşık 103 iş yeri ilaçlandı.

Çubuk Belediye Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, okul, cami, otobüs, dolmuş ve okul servislerinin ardından lokanta, fırın, şeker ve unlu mamül üretimi ve satışı yapan yerlerin de ilaçlanarak dezenfekte edildiğini söyleyerek, belediye tarafından iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına haşereyle mücadele ve iş yeri sağlığı konusunda öncülük etmek için iş yerlerinin geçen yıl olduğu gibi ücretsiz dezenfekte yapıldığını belirtti.

İlaçlama çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Topçu, "Özellikle hamam böceklerinden ve diğer haşerelerden insanlara geçen Salmonellosis, Tuberculosis ve çocuk felci gibi hastalıkların riskini ilçe halkımız üzerinde minimuma indirmek için bu projeye başladık. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken insanlar, evcil hayvanlar gibi hedef dışı canlılara zarar vermeden doğal yaşamı ve çevreyi koruyarak haşerelerin çoğalmasını önlemek istiyoruz. Esnafımıza halk sağlığı iş yeri sağlığı ve hijyen konularında öncülük etmek için bu çalışma başlatıldı. Bizim belediye olarak amacımız kimseye ceza kesmek veya yermek değildir. İlçemizde kurallara uyarak sağlıklı koşullarda üretim yapan işletmelerimizin her zaman yanındayız. Ücretsiz yürütülen bu proje ile Çubuk Belediyesi sınırlarında çevre ve halk sağlığını korumak ve geliştirmek adına büyük bir adım atılmış oldu" ifadesini kullandı.

Topçu, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları mutlaka Ak Masa ve Alo 153'e haber vermelerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.