Çubuk'ta En Çok Kan Bağışlayanlara Ödül

Çubuk'ta En Çok Kan Bağışlayanlara Ödül

Çubuk'ta, Türk Kızılayına en çok kan bağışında bulunan ve kampanyalara destek veren gönüllüler ödüllendirildi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, "10'uncu Uluslararası Çubuk Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kan bağışı kampanyalarına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Kızılayının toplumdaki algısının her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Türk Kızılayı, ülkemizde ve yurt dışında çok güzel hizmetlere imza atıyor. İnsanların yardımına koşuyor. Bundan ülkemizin kuruluşu olarak gurur duyuyoruz. Ayrıca sıklıkla kan alım ekibini Çubuk'ta görüyoruz. Arkadaşlarımız sıklıkla geliyor ve vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Geldiklerinde günlük ortalama 50 ünite kan alıyorlar. Bu da Türkiye ortalamasının sanıyorum çok üzerinde. Çubuklu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum."

Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç ise kurumun dünyada yardım kuruluşları arasında ilk 5'e girdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Kızılay, çok önemli işler yapıyor ancak en önemlilerinden biri kan bankası. İnsanlarımızın sokakta kan aramasını engellemek bizim işimiz. Bunu sizlerin destekleriyle yapıyoruz. Çubuk'ta çok sayıda kan bağışı oluyor. Çubuklulara gerçekten sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bizlere yardımcı olan Kaymakamımız Cemal Şahin'e, Belediye Başkanımız Tuncay Acehan'a ve İlçe Müftümüz Bilal Kara'ya sonsuz teşekkür ediyorum."

Daha sonra, 10'dan fazla kez bağışlayan Satılmış Benli, Uğur Tokmak, Murat Aslan, Kemal Yaylaz, Mesut Yaşar, Aslan Çağlar,Hakan Bayram, Murat Kandil ile 10'ar defa kan veren 39 kişiye madalya ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Etkinlikte ayrıca kurumun çalışmalarına destek veren Kaymakam Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman ve Anadolu AjansıÇubuk Muhabiri Hüseyin Yiğiner'e de birer plaket verildi. - Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.