Çubuk'ta Bin 52 Kişiye Kanser Eğitimi Verildi

Çubuk'ta Bin 52 Kişiye Kanser Eğitimi Verildi

Çubuk'ta geçen yıl, bin 52 kişiye ücretsiz sağlık hizmeti ve eğitimi verildi.

Çubuk Belediyesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü arasındaki protokol gereğince, ilçe genelindeki sağlık seminerlerinde, kadınlara hem teorik bilgi veriliyor hem de hastanelere götürülerek sağlık hizmeti almaları sağlanıyor.

Seminerlerde, sağlık için dikkat edilmesi gerekenler, muayene ve kontrollerin hangi zaman aralıklarında yapılması gerektiği ve yaşlara göre yapılması gereken tetkikler konusunda bilgilendirme yapılıyor. Kadınlara, Çubuk Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla düzenli Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) götürülen kanser taraması yaptırılıyor.

Çubuk'ta 2012 yılında başladıkları çalışma ile önemli bir mesafe aldıklarını söyleyen Çubuk Halk Sağlığı Müdürü Funda Demirhan Çil, bu başarıda kurumların ortak hareket etmelerin büyük faydası olduğunu belirtti. Yaptıkları duyuru ve bilgilendirmelerin yıl içerisinde sürekli devam ettiğini hatırlatan Çil, "Çubuk Belediyesinin katkıları ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü'nün destekleriyle başlatılan çalışmamızda 2013 yılında 1052 kişiye kanserle ilgili halk eğitimi verilirken, rahim ağzı kanseri için 382 kişiye, meme kanseri için 443 kişiye ve kalın bağırsak kanseri için 159 kişiye kanser taraması yapılmıştır. İnşallah 2014 yılında daha fazla kişiye ulaşarak hem eğitim hem de tarama çalışması yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl ki taramalarda sadece 2 kişide kanser bulgusuna rastlanmış ve yapılan erken teşhisle hastalarımızın gerekli tedavileri başlatılmıştır" diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.