Çubuk’ta 2 yılda bin 715 kişi kansere karşı bilgilendirildi

Çubuk’ta 2 yılda bin 715 kişi kansere karşı bilgilendirildi

'Kadın Sağlığı ve Kanser Taraması' konusunda 2 yıl da bin 715 kişiye yönelik ücretsiz sağlık hizmeti sunuldu.

Çubuk Belediyesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince ilçe genelinde düzenlenen sağlık seminerlerinde, hanımlara hem teorik bilgi veriliyor hem de hastanelere götürülerek sağlık hizmeti almaları sağlanıyor.

Düzenlenen seminerlerde sağlık için dikkat edilmesi gerekenler, muayene ve kontrollerin hangi zaman aralıklarında yapılması gerektiği ve yaşlara göre yapılması gereken tetkikler konusunda kadınlar bilgilendiriliyor.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından Çubuk Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla kadınlar düzenli olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) götürülerek kanser taraması yaptırılıyor.

İlçe genelinde birçok kanser türünün erken tanısına yönelik bilgilendirme ve tarama yapıldığının bilgisini veren Çubuk Halk Sağlığı Müdürü Funda Demirhan Çil, "Çubuk Belediyesinin katkıları ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü’nün destekleriyle başlatılan çalışmamız 2012 yılından bu tarafa devam etmektedir. Güzel bir koordinasyonla sürdürülen çalışmamda 2012 yılında 881 kişiye kanserle ilgili halk eğitimi verilirken, rahim ağzı kanseri için 359 kişiye, meme kanseri için 145 kişiye kanser taraması yapıldı. 2013 yılında ise 834 kişiye kanserle ilgili eğitim verilirken, rahim ağzı kanseri için 284 kişi, meme kanseri için 388 kişi, kalın bağırsak kanseri için 158 kişiye kanser taraması yapılmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.