Çubuk yediğine içtiğine dikkat edecek

Çubuk yediğine içtiğine dikkat edecek

Çubuk’ta, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğünce gıda üretimi ve satışı yapan esnafa yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen “Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam” kampanyası bilgilendirme seminerine, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İl Tarım Müdürü Mustafa İslamoğlu, Gıda Güvenliği ve Hijyeni Kontrol Şube Müdürü Şamil Yüksek, Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Bekir Kılıç, ilçede gıda üretimi ve satışı yapan esnaflar katıldı.


Gıda güvenliği konusunda Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"in isteği üzerine eğitim seminerinin gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Tarım Müdürü Mustafa İslamoğlu, güvenilir gıda kampanyasına herkesin destek vermesini istedi. İl Tarım Müdürlüğü olarak Ankara"da denetimlere ağırlık verdiklerini vurgulayan İslamoğlu, ""Beş milyon insanın yaşadığı başkentte her yeri her zaman denetlememiz çok zor. Ancak bu konuda yerel yönetimler, vatandaşlarımız ve esnafımız bize destek verirse başarı yüzde yüz sağlanır. Biz bu konuda Çubuk"ta güzel oluşumlar başladığını görmekteyiz. Başta Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz"" şeklinde konuştu.
Bilgilendirmenin ardından üretici ve esnafların sorularını yanıtlayan İslamoğlu, vatandaşların her türlü ihbar ve şikayetlerini ""174"" Alo Gıda Hattı çağrı merkezine iletmelerini istedi.
Toplantı sonrası Başkan Özden, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri ilk günden bu tarafa halk sağlığı için ilçede üretim ve satış yapan işletmelere yönelik çeşitli tedbirler aldıklarını hatırlatarak, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan ""Yediğine İçtiğine Dikkat Et, Güvenilir Gıda Tüket"" kampanyasına destek amacıyla esnaflarını kampanya hakkında bilgilendirdiklerini belirtti. İl Tarım Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince seminerin verildiğini vurgulayan Başkan Özden, "" Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gıda üretimi yapan işletmeleri denetlemeye başladık. Önce denetim yaparak işletmelerdeki eksikliklerin giderilmesini istedik. Şimdide konunun uzmanları tarafından esnaflarımıza güvenilir gıda hakkında ve kampanya hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Güvenli gıda konusunu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığımız gibi bizde çok önemsiyoruz"" dedi
Çubuk Belediyesi, halkın gıda güvenliğine dikkatini çekmek amacıyla ilçe merkezine ""Yediğine İçtiğine Dikkat Et, Güvenilir Gıda Tüket"" yazılı afişler astırırken bilgilendirme broşürleri de dağıttırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.