Çubuk Turşusu vücudun direncini artırıyor

Çubuk Turşusu vücudun direncini artırıyor

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, twitter hesabından ‘ölüm bağırsakta başlar’ diyerek fabrikasyon turşuların zararlarını yazarken, ev tipi fermente turşunun laktik asit bakterileri insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve antitümör aktivitesini

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, twitter hesabından ‘ölüm bağırsakta başlar’ diyerek fabrikasyon turşuların zararlarını yazarken, ev tipi fermente turşunun laktik asit bakterileri insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve antitümör aktivitesini arttırdığını vurguladı.

Yaklaşık 30 yıl boyunca hekimlik yapan ve 2014 yılında yerel seçimlerde Çubuk Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Tuncay Acehan,  twitter hesabından bazı bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Ev tipi fermente turşunun laktik asit bakterileri insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve antitümör aktivitesini arttırdığını anlatan Başkan Acehan, ‘ölüm bağırsakta başlar’ diyerek başladığı yazısına şöyle devam etti:

’’Sağlığın olmazsa olmazı probiyotikler denen şu küçük harika yaratıklar ve iyi çalışan bir bağırsak sistemidir. İki önemli probiyotik gıda 1’incisi yoğurt, 2’incisi fermente turşunun bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi kesin olarak biliniyor. Yanlış beslenme alışkanlığı, sağlıklı bir sindirim sistemiyle güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olma şansımızı fena halde azaltıyor. Bilim, bakterilerin doğasını ve mide bağırsak florasıyla bağışıklık sistemi üzerindeki önemli etkilerini giderek daha iyi anlıyor. Fermente turşu en önemli probiyotiktir ve hayat kurtarıcıdır. Bağışıklık sisteminin ana kaynağı bağırsak mikrop florasıdır. Turşunun laktik asit bakterileri insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve antitümör aktivitesini arttırmaktadır. Turşu ve yoğurt içinde maya mantarı ve lactobasillus içeren canlılığı ve biyolojik aktivitesini sürdüren ve artıran iki önemli probiotikdir. Antibiotikler ve kimyasallar insan vücudundaki hücrelerin üç katını aşan sayıdaki yararlı bağırsak mikrop florasının en büyük düşmanlarıdır. Turşunun asit ve tuz oranı arttıkça içindeki maya mantarları ve laktobasiller azalacağından probiotik özelliğini kaybeder. O sebeple salamura tipi, sanayi tipi, tuz yoğun ve aşırı asid turşudan uzak durun.  O turşularda probiotik ve mikrobiyolojik aktivite yoktur.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum