Çubuk Heyeti Slovakya'ya Hareket Etti

Çubuk Heyeti Slovakya'ya Hareket Etti

Çubuk'tan bir heyet, ilçenin kardeş şehri olan Slovakya'nın Sabinov kentinde bir dizi kültürel etkinliklere katılmak üzere bu ülkeye gitti.

 

Aralarında Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve öğrencilerin de bulunduğu heyet, Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan'ın özel daveti üzerine 11-17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen 'Sabinov Günleri' festivaline katılmak üzere Slovakya'ya hareket etti.

2008 yılında Çubuk Belediyesi ile Sabinov Belediyesi, kardeş şehir protokolü imzalanmış ve o tarihten bugüne Çubuk ile Sabinov kentleri arasında her yıl bir dizi sosyal ve kültürel etkinlikler yapılıyor.

Slovakya'ya yapılacak ziyaret ve kardeş şehir ilişkileri hakkında bilgi veren Çubuk Belediye BaşkanıLokman Özden, ziyaretin Slovakya'ya otobüs ile yapılacağını söyledi.

Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan'ın ve halkının özel daveti üzerine ilçeyi, Ankara'yı ve Türkiye'yi temsil etmek üzere heyetin gittiğini kaydeden Başkan Özden, Sabinov Belediyesi tarafından düzenlenen program çerçevesinde, Peter Molcan ve diğer davetli uluslararası delegasyon ile iş adamlarıyla, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin bir araya geleceğini ifade etti.

Sabinov Günleri Festivaline katılarak çeşitli etkinlikler düzenleyecek öğrencileri, aileleri uğurlarken, Başkan Özden, tüm öğrencilerin önce Allah'a daha sonrada kendilerine emanet olduğunu vurguladı.

Özden, "Kaygılanmayın, çocuklarınız önce Allah'a sonrada bize emanet. Onlara gözleri gibi bakmaları için Kültür ve Sosyal İşler ve Özel Kalem Müdürlerimi de gönderdim" dedi.

Öğrenci ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özden, ilçe müftülüğünde görevli Metin Öztürk tarafından yapılan duanın ardından öğrencilere de hitap etti.

Yurt dışı gezisinin öğrenciler açısından büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Özden, "Bu yolculuk sizlerin hayatınızda dönüm noktası olacak. Üzerinizde bulunan Ay Yıldızlı formayı en iyi şekilde temsil etmenizi bekliyorum. Ülkemizin şuan ki durumunu ve gittiğiniz ülkelerin durumlarını çok iyi kıyaslayınız. Yolculuk boyunca notlar tutunuz" diye konuştu.

Türkiye'yi ve Ankara-yı temsilen Kosice ve Sabinov'da Çubuklu öğrenciler tarafından folklor gösterileri, spor yarışmaları, resim sergisi gibi aktivitelerinin de yapılacağını ifade eden Başkan Özden, amaçlarının iki ülke ve şehirle rarasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi olduğunun altını çizerek, ilçelerini sadece Ankara'da değil, yurtta ve dünyada tanıtma gayesi içerisinde olduklarını vurguladı.

Yayıncı: Bilal Yakınbaş - Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum