ÇUBUK HEYETİ SLOVAKYA’DA

ÇUBUK HEYETİ SLOVAKYA’DA

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal’ın da aralarında olduğu heyet, Slovakya’nın Sabinov şehrine ulaştı. Heyeti, Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan ve belediye yetkilileri karşıladı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal ve beraberinde belediye meclis üyelerinden, birim müdürlerinden, okul müdürlerinden, sivil toplum temsilcilerinden, basından, öğretmenlerden, müzisyenlerden ve öğrencilerden oluşan heyeti Slovakya’nın Sabinov kentinde Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan ve belediye yetkilileri karşıladı. Sabinov Belediye binasında heyeti kabul eden Molcan, daha önce yapılan ziyaretler ve onların Türkiye’ye yaptıkları ziyaretler hakkında bilgi verdi. Heyetin Sabinov’da kaldıkları sürece yapılacak program ve etkinlikler hakkında da bilgi veren Molcan, iki şehir arasında yaşanan kardeş şehir etkinliklerinin önemine değindi. Kültürleri ve toplumları birleştirdiklerini ifade eden Molcan, ’’Kardeş şehir projesi başlaması ile birlikte Türkiye’ye birçok defe ziyaret yaptık. Konya’ya gidip Mevlana’ya tanıdık. Nevşehir’e giderek peri bacalarını gördük. Bursa’ya ve Ankara’ya giderek birçok tarihi ve turistlik mekanları ziyaret ettik. Anıtkabir’i  Hacı Bayram Veli ve Kocatepe Camileri gibi bir çok yeri görme ve tanıma imkanımız oldu. Sadece ben değil her yıl götürdüğümüz öğrencilerimiz ve heyette bu önemli yerleri tanıma imkanı buldu ve oradan dostlar edindi. Türkiye çok güzel ve etkileyici ülke, gezilip görülmesi gereken bir ülkedir’’ dedi.

Gezdiğiniz bunca şehirlerarasında en çok sizi etkileyen hangi şehir oldu? Sorusuna cevap veren Molcan, ’’Beni en çok Çubuk ve Ankara etkiliyor. Her seferinde yeni bir şeyler ile karşılaşıyoruz. Çok gelişiyor ve büyüyorlar’’ diye konuştu.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, kendisinin Çubuk halkını ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i temsilen geldiğini söyleyerek,’’ Kardeş şehir Çubuk’tan size selam getirdik. Ayrıca Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’inde selamını getirdim. Kendisi ülkemizde yapılan genel seçimler nedeniyle katılamadı’’ dedi.

Yapılan görüşmenin ardından şehrin önemli okullarından Sabinov Endüstri ve Teknik Lisesi, Sanat Lisesi ve bu okullara bağı atölyeler ile spor salonlarını heyete gezdiren Molcan, okullar ve eğitim hakkında heyete bilgi verdi. Yapılan gezinin ardından belediye toplantı salonunda Çubuk’tan gelen öğrencileri Sabinovlu ailelerle ve çocuklarla tanıştıran Molcan, ailelere çocukları tek tek dağıttı. Kendisi de bir çocuğu evinde misafir olarak kabul eden Molcan, daha sonra heyeti otele yerleştirdi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.