Çubuk Belediyesinden Tüp Bebek Semineri

Çubuk Belediyesinden Tüp Bebek Semineri

Çubuk Belediyesi tarafından kadın sağlığı ve tüp bebek konulu seminer düzenlendi.

Çubuk Belediyesi ve Ankara Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi işbirliğiyle Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere, çocuk sahibi olmak isteyen aileler katıldılar. Prof. Dr. Kubilay Vicdan tarafından verilen seminerde ailelerin tüp bebek hakkında merak ettikleri sorular yanıtlanarak, ayrıca çiftlerde kısırlık halleri ve tüp bebek yapmadan önceki tedavi metotları anlatıldı.

İşlerinin sosyal boyutları tarafının çok olduğunun bilinci içerisinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Kubilay Vicdan, merkezlerinin Türkiye genelinde il, ilçe, kurum ve kuruluşlar da "Halkı Bilgilendirme" toplantıları düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının üreme sağlığı ve kısırlık konusunda bilinçsiz hasta kalmaması ve hastaların zamanında, doğru teşhis ve tedavi olanaklarından yararlanmasının sağlanması olduğunu söyleyen Vicdan, hastaların bilinçsizce zaman kaybettiklerini maddi ve manevi olarak yıprandıklarını bildiklerini ve bunu önlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, sosyal içerikli seminerlerin yıl boyu devam edeceğini belirterek,"" Tüp bebek tedavisi sadece bir sağlık problemi değil aynı zamanda sosyal bir problemdir. İlçe halkımızı her konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz"" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.