Çubuk Belediyesi'nden Somali'ye Tıbbi Destek

Çubuk Belediyesi'nden Somali'ye Tıbbi Destek

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Somali'de yaşanan sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ilaç toplama kampanyası başlattıklarını belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Somali'de yaşanan sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ilaç toplama kampanyası başlattıklarını belirterek, "Kampanyayla hem Somali'de ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeyi amaçlıyoruz, hem de evlerdeki ihtiyaç fazlası ilaçların tıbbi atık olmasını engellemek, medikal kirliliğin önüne geçmek, evde bulunan ilaçların sürekli ve bilinçsizce kullanımı da önlemek istiyoruz" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı yazılı açıklamada Somali'de yaşanan kuraklık sonucu açlık, yoksulluk ve hastalıklarla boğuşan vatandaşların sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ilaç toplama kampanyası başlattıklarını bildirdi. Özden, Çubuk Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü tarafından "İlaçlar Elde, Evde Kalmasın" kampanyasıyla toplanan ilaçların belediye işyeri hekimi tarafından yapılan incelemenin ardından Çubuk Kızılay Şubesi'ne teslim edileceğini belirtti. Somali'ye

gönderilecek ilaçlarla ilgili kampanyanın bir ay süreceğini belirten Başkan Özden, kampanya bitiminde de ilaç gelmesi halinde toplanan kullanılmayan ilaçların ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere, Çubuk Kaymakamlığı Toplum Aile Merkezine teslim edileceğini kaydetti.

Sağlık için gerekli olan ilaçların kullanılmasının ardından artan ilaçların israf edilmemesi gerektiğini vurgulayan Özden, "Somali için başlattığımız kampanya belediyemizin sosyal sorumluluk kampanyalarından biridir. Kampanyayla hem Somali'de ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Hem de evlerdeki ihtiyaç fazlası ilaçların tıbbi atık olmasını engellemek, medikal kirliliğin önüne geçmek, evde bulunan ilaçların sürekli ve bilinçsizce kullanımı da önlemek istiyoruz. Bu nedenle kampanyaya destek

olmak hepimiz için sosyal bir sorumluluktur" dedi.

Başkan Özden, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların evlerindeki fazla ilaçları Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne veya Zabıta Müdürlüğü'ne teslim edebileceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.