Çubuk Belediyesi Personeline Sağlık Taraması

Çubuk Belediyesi Personeline Sağlık Taraması

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce organize edilen uygulama ile belediye işyeri hekimi ve sağlık personeli tarafından belediye personeli sağlık taramasından geçirildi.

 

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, bazı hastalıkların erkenden önüne geçebilmek için personele yönelik bir sağlık taraması gerçekleştirdi. Personel, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve mobil sağlık araçlarında muayene edildi. Uygulanan sağlık kontrolleri ile iş gücünde verimliliği arttırmak ve hastalıkları önceden tespit etmeği hedefleyen çalışmada; imar, kültür ve sosyal işler, fen işleri, temizlik işleri ile park ve bahçeler müdürlüklerine bağlı çalışanlar pa-akciğer grafisi, odyo (işitme testi), Hemogram (kan testi), SFT (solunum fonksiyon testi) ve göz muayenesi, kan şekeri, nabız, tansiyon ve oksijen gibi bir dizi taramadan geçirildi.

                Tüm personelin sağlık taramasından geçirileceği uygulamada önleyici sağlık hizmetleriyle personelin sağlığının korunmasının hedeflendiğini ifade denen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’Belediyemizde çalışan tüm personelimiz bizim için değerlidir. Önce sağlık diyerek böylesi bir tarama gerçekleştirdik. Maddi ve manevi yönden personelimize en iyi şartları sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Personelimizin memnuniyeti, halkımızın memnuniyetini sağlamaktadır. Değerlendirmeler sonunda olumsuz sonuç alan personel ise gerekli yerlere yönlendirilecek’’ dedi.

                Sağlık taramasının üç gün süreceğini kaydeden Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise,’’Özellikle insanların bu mevsimlerde iklim değişikliği nedeniyle yaşadığı bazı hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. İşyeri hekimimiz Dr. Ayşe Gül Alperen ve sağlık personeli tarafından yapılan sağlık taraması ile iş gücünde verimliliği artırmak ve ilerleyebilecek hastalıkların önceden tespit edilmesi de sağlanmaktadır’’ diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.