Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, akademisyenlere Çubuk'u anlattı

Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, akademisyenlere Çubuk'u anlattı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Sultan Yıldırım Bayezid ve Emir Timur Uluslararası Sempozyumu"na katılan akademisyenlere 1402 Ankara Savaş'ının yaşandığı Çubuk'u anlattı.

Ankara Yıldırım Beyazıt, Bursa Uludağ, Semerkant Devlet üniversiteleri, Özbekistan Müslümanlar İdaresi Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde organize edilen "Sultan Yıldırım Bayezid ve Emir Timur Uluslararası Sempozyumu"na 4 ülke ve 10 farklı üniversitesinden katılan akademisyenler Çubuk'u ziyaret etti.

Akademisyenler, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ev sahipliğinde 1402 Ankara Savaşı'nın yaşandığı ilçede incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Çubuk Belediyesi Meclis ve Çok Amaçlı Salonu'nda akademisyenlerle bir araya gelen Demirbaş, ilçe hakkında bilgi verdi.

İlçenin coğrafi işaretli ürünleri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ekonomisi hakkında da bilgi veren Demirbaş, Çubuk'un Türk dünyasının buluşma noktası olması için çalıştıklarını söyledi.

Çubuk ile ilgili hazırlanan belgeselin izlenmesinin ardından açıklama yapan Demirbaş, şunları söyledi:

"Sultan Yıldırım Bayezid ve Emir Timur Uluslararası Sempozyumunu biz çok önemsiyoruz. 1402 yılında yaşanan Ankara Savaşı'nın artık uzaklaştırıcı değil, Türk dünyasını birleştirici olması yönünde anılmasını ve bu şekilde çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Bu konuda emek veren başta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitemizin rektörü ve akademisyenleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Çubuk, Türk dünyasının buluşma noktası olacak.’’

Ev sahipliği için Belediye Başkanı Baki Demirbaş'a teşekkür eden AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı da, "Artık Çubuk deyince biz izlediğimiz bu güzel görüntüleri hatırlayacağız. Bizim için savaş çok gerilerde kaldı. Biz bilim adamları olarak bundan sonra çalışmalarımızı doktora, yüksek lisans seviyesinde sürdüreceğiz." diye konuştu.

Gerçekleştirilen sempozyumun sadece Çubuk için değil ülke için de çok büyük katkısı olacağını vurgulan Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ise, "Bu çalışmanın uzun süreler devam edecek dostluklara vesile olacağına inanıyorum. Biz artık Ankara Savaşı demiyoruz, Ankara buluşmaları diyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Demirbaş tarafından akademisyenlere çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.