ÇIRAKLAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

ÇIRAKLAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Çubuk Belediyesi ilçe genelinde sanayide ve çeşitli iş dallarında çalışan çırakları sağlık taramasından geçiriyor.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde çeşitli iş yerlerinde çalışan çıraklar genel sağlık taramasından geçiriliyor. Başkent Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile başlatılan sağlık taramasında 2 doktor, 2 sağlık teknisyeni, 1 odyometrist, 1 röntgen teknisyeni, 2 sağlık memuru ve bir seyyar muayene aracı görev yapıyor.

Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen sağlık taramasında çeşitli iş yerlerinde çırak olarak çalışan 170 gencin çok yönlü sağlık taramasından geçirildiğini ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede özellikle öğrencilere yönelik sağlık taramalarının sık sık yapıldığını kaydetti.

Tüm hizmetlerinin, çalışmalarının insana yönelik olduğunu ve insan sağlığını da bu çalışmaların içinde ön planda tuttuklarını söyleyen Başkan Özden, ’’Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, Kurum Hekimimiz ve Başkent Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte düzenlediğimiz bu ücretsiz sağlık taramaları 15 – 18 yaş arası sanayide veya diğer iş kollarında çalışan çıraklarımıza yönelik yapılmaktadır. Üç grup halinde yapılacak sağlık taramasında 170 gencimiz tam anlamı ile sağlık taramasından geçirilecek. Ağır iş koşullarında çalışan, maddi durumu olmayan veya olsa da sağlık kontrolü için sağlık kuruluşlarına gitmeye fırsatı olmayan gençlerimize yönelik yaptığımız bu sağlık taramasında işitme testi, Hepatit B, kalp, tam kan testi, akciğer, ağız, diş sağlığı, kulak, burun, boğaz, göz muayeneleri ve boy, kilo gibi genel sağlık kontrolleri de yapılmaktadır. Yaptığımız kan testlerin de kan hastalıkları veya ailesinden gelen bir hastalık olup olmadığına bakılıyor. Örneğin epilepsi gibi bayılma hastalığı veya şeker hastalığı gibi hastalıklar varsa önceden tespit ederek gerekli tedavilerin başlaması sağlanacak. Ayrıca sağlık ekiplerimiz tarafından kontrolden geçenler tetanoz aşısı da yapılmaktadır.’’ dedi

Daha sonra konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Saat, yapılan sağlık taramasının önemine işaret etti. Sanayide çalışan öğrencilerin genel sağlık taramasının yapıldığını ifade eden Saat, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve ekibine yapılan hizmetten dolayı teşekkür etti. Çocukların ve öğrencilerin sağlığının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Saat, yapılan sağlık taramasında çalışan çocukların çalışma koşullarına ve şartlarına göre 5 ayrı genel taramadan geçirildiğini sözlerine ekledi.

                Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından çıraklara yönelik yapılan sağlık taraması, üç gün boyunca sürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.