‘Çevre ve Sağlık’ Müfettişleri Görev Başında

‘Çevre ve Sağlık’ Müfettişleri Görev Başında

Çubuk’ta Miniklerden Oluşturulan ‘Çevre ve Sağlık’ Müfettişleri Görev Başında

  Çubuk’ta okullardan seçilen gönüllü öğrencilere, çevre bilinci, sağlıklı yaşam, hijyen ve geri dönüşüm konularında eğitim verilirken, okullarında ve mahallelerinde gönüllü müfettişlik yapmaları konusunda kimlik kartı verildi. Aman dikkat, minik ‘Çevre ve Sağlık’ müfettişleri denetimlere başladı.     

                Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında ilçedeki okullardan seçilen gönüllü öğrencilere okullarında ve mahallelerinde çevre müfettişliği görevi verildi.

                İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında gönüllü 30 öğrenciye çevre bilinci, sağlıklı yaşam, hijyen ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi. Öğrencilere Çubuk Belediyesi Meclis Salonunda verilen eğitimin ardından uygulamalı olarak da çalışma yapıldığını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, geleceğin teminatı olan çocuklara çevreyi kirleten unsurları ve koruma yöntemleri en iyi şekilde anlatarak yakın gelecekte çevre felaketlerine nasıl engel olunabileceğini öğretmeye çalıştıklarını anlattı.

                Amaçlarının çevreye ve sağlıklı yaşama duyarlılığın artırılması olduğunu vurgulayan Topçu,’’ Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beyin talimatlarıyla başlattığımız çalışmada, amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sağlıklı yaşam ve çevre duyarlılığını daha çok artırmaktır. Bu nedenle ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen gönüllü öğrencilerimiz bir dizi eğitime tabi tutuldular. Toplum Sağlığı Merkezi’nden Dr Funda Demirhan Çil çevre bilinci, su, hava, toprak, gürültü ve görüntü kirlilikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.  Bunun yanında personellerimizden Büşra Ünal sağlıklı yaşam ve el hijyeni hakkında, Çevre Mühendisi Bahtiyar Atalı ise geri dönüşüm, ambalajlar ve geri kazanımla ilgili öğrencilere detaylı bilgiler verdi’’dedi.

                Özellikle küçük yaşta çevreyi kirleten ve koruyan yöntemlerin en iyi şekilde öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Topçu, ’’Eğitim seminerlerimiz ile öğrencilerimize sağlıklı, temiz ve güzel bir dünyada yaşayabilmek için gereken bütün şartları anlatıp, bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gelecek nesiller anlatılan bilgileri kullandıkları takdirde çevrelerine en iyi şekilde sahip çıkacaklardır. Ayrıca bu seçilen öğrenciler yaşadıkları mahalle ve sokaklarda fahri çevre müfettişliği yapacaklar. Aldıkları bilgiler dahilinde olumsuzlukları bizlere bildirerek, daha hızlı müdahale etmemizi sağlayacaklar’’ diye konuştu.    

                Eğitimin ardından öğrenciler uygulamalı eğitim için görevliler nezaretinde iş yerlerini denetleyerek yanlış buldukları konularda not aldılar. Denetimlerin ardından öğrenciler mıntıka temizliği yaparak, çevre bilincini anlatan afişler astılar.

                Eğitimin sonunda öğrencilere el temizleme jeli, el yıkama şeklini anlatan tablo, cd ve şapka dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.