Bizim Çubuk Salatalık Turşusu 

Bizim Çubuk Salatalık Turşusu 

Salatalık Turşusu Çubuk’un en meşhur ve dünyada isim yapmasına, tanınmasına neden olan turşu çeşitidir. Salatalıklar kalibre edilerek sınıflandırılırken, ayrı ayrı turşuları kurulur. Hem damak lezzetine göre hem de kullanım usulüne göre turşu tercihleri f

Salatalık Turşusu Çubuk’un en meşhur ve dünyada isim yapmasına, tanınmasına neden olan turşu çeşitidir. 

Salatalıklar kalibre edilerek sınıflandırılırken, ayrı ayrı turşuları kurulur. Hem damak lezzetine göre hem de kullanım usulüne göre turşu tercihleri farklılık gösterilmektedir. Bizim Çubuk Turşuları 00, 0, 1, 2 ve 3 numara olarak sınıflandırılmaktadır. 

 

Çubuk Turşusu Coğrafi İşaret belgesi bulunan Çubuk Turşusunun en önemli özelliği sert ve kıtır kıtır olmasıdır. İlçenin sulak bölgelerinde sadece turşu kurulumu için özel olarak yetiştirilen Çengelköy Bademi cinsi salatalıklar, özenle her gün sabahtan toplanır ve evlerin yanında bulunan turşu kurulum atölyelerine götürülür. Burada ya elle yada özel olarak yapılan kalibre eleklerinde büyüklüklerine göre sınıflara ayrılır.  

Bol sularda özenle yıkanan salatalılar ya el yordamıyla yada iğneleme makinasında iğnelenir. 

Talebe göre cam kavanoz ya da bidona yerleştirilen salatalıkların aralarına ayıklanmış sarımsak, karabiber, doğal yollarla fermente olması için nohut, en üste dereotu ve defne yaprağı konur. Turşunun acı olması istenirse bir miktar küçük acı biber (cin biber) ilave edilir. 

Turşunun içerisinde kuyu suyu, kaya tuzu, üzüm sirkesi karışımı kavanoza ilave edilir. 

Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz serin ve karanlık bir yerde yaklaşık bir ay bırakılarak turşunun olgunlaşması sağlanır.

 

Sadece Çubuk’ta üretilen salatalıklardan turşu olur. Sera ve başka cins salatalıklardan yapılan turşular turşu olmaz. Kendine has lezzeti herkesi hayran bırakan salatalık turşusu Çubuk Turşusu  olarak sadece Türkiye’de değil Dünyada da ünlenmiştir. 

 

Salatlık sadece 2 ay süreyle üretilir ve o sürede de salatalık turşusu kurulumu yapılır. Sizin zahmet edip turşu kurmasınıza gerek yok. Sizler için biz evlerimizde hijyen kurallarına uyarak, organik sebze ve meyvelerden turşularınızı kuruyoruz. Hem iştah açan hem de sağlık için bir çok faydası olduğu kanıtlanan kıtır kıtır turşularımızı sizler için hazırladık.

 

Bizim Köy Sepeti için özel olarak hazırlana Bizim Çubuk Turşuları, tarladan sofraya doğal ev yapımı turşu olup Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderilmektedir. Yurt dışı ve yurt içinden turşu siparişi alan Bizim Köy Sepeti ile irtibata geçerek bu eşsiz lezzeti sizde tadabilirsiniz. Bağımlılık dercesinde zevkle tüketilen Bizim Çubuk Turşuları, 30’un üzerinde turşu çeşidiyle damaklara eşsiz lezzet sunmaktadır. 

 

-Bizim Çubuk Turşuları Saklama Koşulları 

 

-Bizim Çubuk Turşuları doğru saklama koşulları, sağlıklı tüketim ve kullanma talimatı için alttaki yazıyı dikkatli okuyunuz. 

 

Bizim Çubuk Turşuları tamamen doğal ürünlerden ve katkısız bir şekilde üretilmektedir. Bu nedenle uzun süre muhafaza edilemez. Turşularımızı karanlık, serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Şayet serin ve karanlık bir yer yoksa buzdolabına koyabilirsiniz. Lütfen sıcak, güneşli ortama koymayınız. Kapağını açtıktan sonra 1-2 ay içinde tüketiniz. Tüketeceğiniz kadar küçük kavanozlara alabilirsiniz. İçerisindeki turşu suyunu içebilirsiniz. İçerisine koruyucu katkı maddesi kullanılmayan doğal gıdalar, canlı probiyotik mikroorganizma sayesinde fermente olmaya devam eder.

 

 

-Hava alması durumunda beyazlanma olabilir 

-Bu gayet doğal bir olay üzerindeki tabakayı alıp tüketmeye devam ediniz

Bizim Çubuk Turşuları, kavanozun açılıp kapanması sırasında hava alır, dolayısıyla turşu ve suyu üzerinde renk değişimi (beyazlanma, barlanma,) meydana gelebilir. Üzerinde oluşan tabakayı alarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas etmesi gerekir. Tüketilen turşunun suyu azalacaktır. Turşumuzun kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Suyu azalınca, kapağına kadar üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde yiyebileceğiniz ölçüde tuzlu su ilave edebilirsiniz. Turşu, uzun süre susuz kalırsa rengini, tadını ve özelliğini yitirir. Bozulmuş turşu; yumuşamış, rengi mat, tadı mayhoş olur. Sert ve çıtır olmaz.

 

-Bizim Çubuk Turşuları Coğrafi İşaret Belgesi Bulunuyor

 

Biizm Çubuk Turşuları, 2008 yılında 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin 12. maddesi gereğince, tescil edilerek patent ve coğrafi işaret belgesi almıştır. Gıda kodeksine uygundur. Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı pet şişelerde veya cam kavanozlarda satışa sunulan, ürünlerimiz brüt, net, kg ve litre olarak satılır. Yukarıdaki koşullara uyduğunuz takdirde güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. 

-Bizim Çubuk Turşuları’nın içindekiler: 

Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, Kastamonu  Taşköprü de yetiştirilen sarımsak, biberiye, defneyaprağı, dereotu ve tane karabiber. 

 

Bizim Çubuk Turşularını ve yöresel ürünleri için gönül rahatlığı ile www.bizimkoysepeti.com dan online güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

 

Bize güveniniz ve bu eşsiz lezzeti tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. 

 

“Sayfamızı takip ederek, yorum yapanlara Hediye Turşu Suyu kazandırıyoruz.’’                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Meşhur Bizim Çubuk Turşuları

 

Evlerimizde nesilden nesile aktarılan ata tarifleriyle yaptığımız kıtır kıtır turşularımız Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderilmektedir. 

İnternet Adresimiz

www.bizimkoysepeti.com 

Sipariş ve Bilgi için DM&WhatsApp

WhatsApp 0552 808 35 35

 

#bizimköysepeti #doğal #lezzetli #turşu #turşuyapımı #sağlıklı #sağlıklıyaşıyoruz #sağlıklıbeslenme #evyapımı #köyürünleri #tarladansofraya #ankara #çubukturşusu #cankaya #çayyolu #istanbul #izmir #antalya #malatya #bursa #sivas #kırıkkale

salatalik-tursusu01.jpgsalatalik-tursusu02.jpgsalatalik-tursusu03.jpgsalatalik-tursusu04.jpgsalatalik-tursusu06.jpgsalatalik-tursusu05.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.