Bizim Çubuk KelekTurşusu

Bizim Çubuk KelekTurşusu

Kavun veya Karpuzun küçük olgunlaşmamış körpe haline Kelek denilir. Turşu olmadan yenilirse tadı biraz salatalığı andırır. Kelek turşunun içerisi doldurulan veya içerisi doldurulmayan şekliyle iki çeşidi bulunmaktadır. Kelek turşusu görüntüsü, renk ve nef

Bizim Çubuk Kelek Turşusu

-Lezzetli ve Görüntüsüyle Meşhur Bizim Çubuk Kelek Turşusu

Kavun veya Karpuzun küçük olgunlaşmamış körpe haline Kelek denilir. Turşu olmadan yenilirse tadı biraz salatalığı andırır. Kelek turşunun içerisi doldurulan veya içerisi doldurulmayan şekliyle iki çeşidi bulunmaktadır. Kelek turşusu görüntüsü, renk ve nefis tadıyla çok tercih edilen meyve turşularındandır. Not: İnternet Adresimiz www.bizimkoysepeti.com Sipariş ve Bilgi için WhatsApp ☎ 0552 808 35 37

Kavun, Ankara’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Çubuk ilçesinde de daha çok kıraç tarlalarından üretilir. Kavunun olgunlaşmadan yumruk büyüklüğünde Anadolu deyimiyle körpe halinde toplanan kelekler, evlerde ve turşu atölyelerinde turşuya dönüştürülmek üzere hazırlanır. Kabukları soyulan kelekler, içerisi oyularak domates ve biber çeşitleri ve yeşilliklerden oluşturulan karışım yerleştirilir.  

Atalarımızdan gelen önemli ve güzel bir lezzet olan Kelek Turşusu, daha çok kış aylarında tercih edilir. Ne çok çıtır nede çok yumuşak olan kelek turşusunu suyu da çok yararlıdır. Damaklarda özel bir tat bırakan bu meyve turşusunu da diğer turşularımızı olduğu gibi denemenizi tavsiye ederiz.

Kelek turşusunu kış aylarında salatalara da koymanızı öneririz. Taze, körpe ve çıtır lezzet turşularımızdan Kelek turşusuyla sofranızı şenlendirirken bu şifa kaynağı turşumuzla kendinizi de ödüllendirin. Unutmayalım, turşularımızı ve organik ev yapımı ürünlerimizi www.bizimkoysepeti.com adresinden almalısınız. Taklitlerimizden sakınınız.  

- Bizim Çubuk Dolma Kelek Turşusu  

Çubuk Dolma Kelek Turşusu; kelek, domates, biber, maydanoz dere otu, sirke, su, tuzdan elde edilen bir turşu çeşididir. Her yıl Eylül ayı içerisinde düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında tanıtımı ve satışı yapılmaktadır.

- Bizim Çubuk Kelek Turşusu Malzemeleri Nelerdir?

Kelek, Domates, Biber, Maydanoz, Dereotu, Üzüm Sirkesi, Su, Kaya Tuzu

Bizim Çubuk Kelek Turşusu Nasıl Yapılır?

Keleklerin dışı yıkanır ve ince bir şekilde soyulur. Soyma şekli bazıları tamamen soyar bazıları ise kısmen soyar. Sap kısmından kesilerek içindeki çekirdek kısmı çıkarılır. İçine konulmak üzere salata karışımı hazırlanır. (Domates, biber çeşitleri, maydanoz, dereotu ve kaya tuzu biraz da üzüm sirkesi) hazırlanan karışım keleklerin içine doldurulur. İçleri doldurulan kelekler tercihe bağlı olarak cam kavanoz, pet şişe, fıçı veya tenekelere koyulur. Üzerine daha önce hazırlanan tuzlu su (kaya tuzu, su, üzüm sirkesi) koyulur. Yaklaşık 30 gün serin bir ortamda fermente olması için bekletilir. Daha sonra gönül rahatlığı ile tüketile birli. Elbette diğer turşularımızda olduğu gibi Kelek turşusunun da püf noktaları vardır.  

Kelek ile ilgili bir atasözü de bulunur. Ama turşusu yapılmadan önce söylenmiş olsa gerek bu atasözü. Çünkü kelek turşusu kavundan çok daha makbuldür tabi ki bizce. Atalarımız zamanında şöyle demiş; ‘Felek kimine kavun yedirir kimine kelek’ Ancak Bizim Çubuk Turşuları olarak biz size kelek turşusunu öneririz. Elbette turşularımızı nereden alıyoruz, Bizim Köy Sepeti ( www.bizinmkoysepeti.com ) adresinden almalısınız.   

-Bizim Çubuk Turşuları Saklama Koşulları

-Bizim Çubuk Turşuları doğru saklama koşulları, sağlıklı tüketim ve kullanma talimatı için alttaki yazıyı dikkatli okuyunuz.

Bizim Çubuk Turşuları tamamen doğal ürünlerden ve katkısız bir şekilde üretilmektedir. Bu nedenle uzun süre muhafaza edilemez. Turşularımızı karanlık, serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Şayet serin ve karanlık bir yer yoksa buzdolabına koyabilirsiniz. Lütfen sıcak, güneşli ortama koymayınız. Kapağını açtıktan sonra 1-2 ay içinde tüketiniz. Tüketeceğiniz kadar küçük kavanozlara alabilirsiniz. İçerisindeki turşu suyunu içebilirsiniz. İçerisine koruyucu katkı maddesi kullanılmayan doğal gıdalar, canlı probiyotik mikroorganizma sayesinde fermente olmaya devam eder.

-Hava alması durumunda beyazlanma olabilir

-Bu gayet doğal bir olay üzerindeki tabakayı alıp tüketmeye devam ediniz

Bizim Çubuk Turşuları, kavanozun açılıp kapanması sırasında hava alır, dolayısıyla turşu ve suyu üzerinde renk değişimi (beyazlanma, barlanma,) meydana gelebilir. Üzerinde oluşan tabakayı alarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas etmesi gerekir. Tüketilen turşunun suyu azalacaktır. Turşumuzun kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Suyu azalınca, kapağına kadar üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde yiyebileceğiniz ölçüde tuzlu su ilave edebilirsiniz. Turşu, uzun süre susuz kalırsa rengini, tadını ve özelliğini yitirir. Bozulmuş turşu; yumuşamış, rengi mat, tadı mayhoş olur. Sert ve çıtır olmaz.

-Bizim Çubuk Turşuları Coğrafi İşaret Belgesi Bulunuyor

Biizm Çubuk Turşuları, 2008 yılında 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin 12. maddesi gereğince, tescil edilerek patent ve coğrafi işaret belgesi almıştır. Gıda kodeksine uygundur. Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı pet şişelerde veya cam kavanozlarda satışa sunulan, ürünlerimiz brüt, net, kg ve litre olarak satılır. Yukarıdaki koşullara uyduğunuz takdirde güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz.

-Bizim Çubuk Turşuları’nın içindekiler:

Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, Kastamonu Taşköprü de yetiştirilen sarımsak, biberiye, defneyaprağı, dereotu ve tane karabiber.

Bizim Çubuk Turşularını ve yöresel ürünleri için gönül rahatlığı ile www.bizimkoysepeti.com dan online güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

Bize güveniniz ve bu eşsiz lezzeti tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Şimdiden Afiyet olsun…

İnternet Adresimiz www.bizimkoysepeti.com

Sipariş ve Bilgi için DM&WhatsApp

WhatsApp☎ 0552 808 35 37

Türkiye’nin her yerine kargomuz mevcuttur

Lezzetli @bizimcubuktursulari

Sofralarınızı sağlıkla ve lezzetle ödüllendirin

#bizimköysepeti #bizimçubuktursulari #bizimköysucuklari #doğalürünler #sağlıklıyaşam #organikürünler #evyapımı #köyürünleri #sağlıklıyaşamürünleri #lezzetli #turşu #salatalık #lahana #ankara #istanbul #izmir #bursa #Çubuk #alıç #alıçmarmelatı #marmelat #ÇubukTurşusu #KelekTurşusu #kelektursusu #kelek #kavun #turşusuyu  

 

2imgl5065.jpg2imgl5074.jpg2imgl5099.jpg2imgl5074.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.