Bilmeyenler mantar toplamaya çıkmamalı

Bilmeyenler mantar toplamaya çıkmamalı

Çubuk ilçesinde vatandaşlar, yağışların ardından bölgede yoğun olarak bulunan mantarları toplamak için kırlara çıktı. Kimi yemek yapmak, kimi de pazarda satmak için mantar toplayan vatandaşlar, mantar seçiminde dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Çubuk ilçesinde vatandaşlar, yağışların ardından bölgede yoğun olarak bulunan mantarları toplamak için kırlara çıktı. Kimi yemek yapmak, kimi de pazarda satmak için mantar toplayan vatandaşlar, mantar seçiminde dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Doğa Araştırmacısı Köylü Ressam Halil Basri Uluğ, bölgede mantar çeşitlerinin çok fazla olduğunu belirterek, birbirine çok benzeyen mantar çeşitleri olduğunu ve bunların zehirli olup olmadığının ancak iyi bilen kişiler tarafından ayırt edilebileceğini söyledi. 

Ormanlık alanlara son günlerde hem ilçeden hem de Ankara merkezden mantar toplamak için insanların geldiğini kaydeden Uluğ, ''Gördüğünüz gibi her yerde insanlar mantar topluyor. Bazıları zehirli mantarları da topluyor bu da zehirlenmelere sebep oluyor. Onun için bilmeyen kişilerin dağda mantar toplamaya çıkmamalarını tavsiye ederiz. Burada en çok yanılgıya düşülen mantar türü, üstü beyaz olup alt kısmı da beyaz olan mantarlar. Bunlar yenmeyen tür mantarlardır. Bu mantarlar en çok aldatan türlerdir. O kadar çok mantar türü var ki bunları çok iyi bilmek gerekir ya da iyi ayırt edebilen biriyle mantar toplamak gerekir" diye konuştu.

Kaynak:https://www.radikal.com.tr/ankara_haber/mantar_zehirlenmelerine_dikkat-1385787

Kaynak:https://tv.haberler.com/mantar-zehirlenmelerine-dikkat-3-7451164-videosu/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.