Belediyeden Okullara Kapsamlı Sağlık Taraması

Belediyeden Okullara Kapsamlı Sağlık Taraması

Çubuk Belediyesi ilçede bulunan ilköğretim okullarında okula yeni başlayan öğrencilere yönelik kapsamlı sağlık taraması başlattı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine yönelik kapsamlı sağlık taraması başlatıldı. Başkent Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile başlatılan sağlık taramasında 3 doktor, 1 hemşire, 2 sağlık teknisyeni, 1 odyometrist, 1 röntgen teknisyeni, 2 sağlık memuru ve bir seyyar muayene aracı görev yapıyor.

Yapılan sağlık taraması hakkında bilgi veren Dr. Engin Arslantürk, eğitime yeni başlayacak öğrencilerde okullar açılmadan mutlaka yapılması gereken taramanın Çubuk Belediyesi tarafından başlatılmasının önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

 

’’ Nasıl bir işe girerken, evlenirken, resmi kurumlarda iş yaparken, sağlık raporu olmadan bu işlemleri yapamıyorsak, aslında okula yazılırken de çocuklarımızda bu tür sağlık raporları istenmelidir. Öğretmen öğrencisinin sağlık durumundan aile yapısına kadar her şeyi bilmeli ki, sağlıklı bir eğitim ve öğretim verile bilsin. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından başlatılan bu uygulama, inşallah herkese örnek olurda bu uygulamalar artarak devam eder’’ dedi

 

            Yapılan uygulama ile okul sağlığının ne kadar önemli olduğunun farkında lığını yaratmak istediklerini ifade eden Arslantürk, sözlerine şöyle devam etti:

’’Yaptığımız taramalarda, anatomide bir eğrilik olup olmağına ve yürüyüşlerde problem olup olmağına bakıyoruz. Öğrencilerin kalp, akciğer, ağız, diş sağlığı, kulak, burun, boğaz, göz muayeneleri ve boy, kilo gibi genel sağlık kontrolleri de yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilere sorduğumuz sorularla ailelerde psikolojik sorun olup olmadığı, ailelerinde sigara içilip içilmediği gibi sorularda soruyoruz. Yaptığımız kan testlerin de kan hastalıkları veya ailesinden gelen bir hastalık var mı? Örneğin epilepsi gibi bayılma hastalığı veya şeker hastalığı gibi hastalıklar varsa önceden tespit ederek gerekli tedavilerin başlamasını sağlayacağız.’’ diye konuştu.

 

            Yapılan muayenelerin neticesinin önceden hazırlanan formlara işlendiğini de kaydeden Arslantürk, bu formların sınıf öğretmenlerine teslim edildiğini ve öğrencilerle ilgili bilgileri de defterlerine yazmak sureti ile ailelere de bilgi verildiğini sözlerine ekledi.  

 

Günümüz toplumunda en önemli konulardan biri sağlık ikincisi ise eğitim olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, eğitimin sağlıklı olması için önce eğitim alan bireylerin sağlıklı olması gerektiğini kaydetti. Sağlıklı eğitimin sağlıklı öğrencilerle başlayacağına inandıklarını ifade eden Başkan Özden, projenin ilk olarak Muharrem Kaleli İlköğretim Okulunda 76 öğrenci ile başladığını ve ilçede ki diğer ilköğretim okulları ile devam edeceğini kaydetti.

 

Sınıfında tarama yapılan sınıf öğretmeni Yavuz Gözübüyük’de, ilk defa böyle bir uygulama yapıldığını vurgulayarak, ’’İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştık. Çok iyi oldu. Geç kalınmış bir uygulama. Sayın Belediye Başkanımıza öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Uygulama esnasında okula gelen velilerde uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Özden’e ve ekibine teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.