Belediye Personeline İlk Yardım Semineri

Belediye Personeline İlk Yardım Semineri

Çubuk'ta belediye personeline yönelik ilk yardım semineri düzenlendi.

 

Çubuk Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda verilen seminerde işçilere ilk yardım hakkında önce teorik bilgiler verildi. 

Daha sonra cansız mankenler üzerinde görsel uygulamalar yapan doktoru büyük bir dikkatle dinleyen Çubuk Belediyesi çalışanları öğrendikleri bilgileri kendileri de uyguladı. 

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu'nun da katıldığı seminerde, çeşitli nedenlerle yaralanan insanların hangi durumlarda nasıl kurtarılabileceği ve ilk müdahalenin bilinçli bir şekilde yapılmasının önemi anlatıldı. 

İnsanların günlük hayatta her an tehlikeye maruz kalıp yaralanabileceğini hatırlatan Topçu, özellikle trafik kazalarında ve iş kazalarında ilk yardımın çok önem taşıdığını söyledi. 

Eğitimi veren iş yeri hekimi Dr. Ersin Aslantürk de bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardımın insanların hayatını kurtardığına dikkati çekerek, "Bilinçli müdahaleler hastayı hayata döndürebilir. Bilinçsizce yapılan müdahalelerse ölümüne sebebiyet verebilir. Özellikle araç içinde sıkışan kişiler, iki eli başına sarılarak dikkatlice çıkarılmalıdır. Kanamalı bölgeye de hastaneye gidene kadar keten bir bezle bastırılmalıdır. Bunlar gibi basit önlemler hayat kurtarır" dedi. 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise her vatandaşın ilk yardım konusunda eğitimli olması gerektiğinin altını çizerek, "Maalesef birçok insan ilk yardım konusunda yeteri kadar bilgiye sahip değil. Bir olay olduğu zaman bilinçsizce müdahalelerde bulunuluyor ve geri dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkabiliyor. İlk yardım, yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Verilen bu kursla, çalışanlarımız ilk yardım konusunda bilgi sahibi oldu. Bugün olduğu gibi personellerimize mesleki ve hayati önem taşıyan eğitimleri bundan sonrada devam ettireceğiz" diye konuştu. 

Ankara

 

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.