Başkanlar'ın Gözleri Sağlam Çıktı

Başkanlar'ın Gözleri Sağlam Çıktı

Çubuk Belediyesi, Ak Parti Çubuk İlçe Teşkilatı ve Işık Göz Merkezitarafından ortaklaşa yürütülen ücretsiz göz taraması 21 gün sürecek.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan ve Işık Göz Merkezi Baş Hekimi Dr Hikmet Hasıripi tarafından başlatılan göz taraması toplam 21 gün sürecek.

Işık Göz Merkezi Başhekimi tarafından muayene edilen Başkan Tuğluca ve Teşkilat Başanı Tuncay Acehan'ın gözleri sağlam çıktı.Vatandaş dan gelen yoğun istek ve talebe kayıtsız kalınamayacağını belirten Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, sağlık alanında yapılan hizmetin en kutsal hizmetlerden biri olduğunu belirtti.

Kendisine “neden göz taraması” diye soru yönelten basın mensupları'na cevaben sözlerine şöyle devam etti; İlçede bulunan devlet hastanesinde bir doktorun görev yaptığını bunun'da talebe cevap veremediğini belirten BaşkanTuğluca yapılan hizmetin hastanenin de yükünü hafifleteceğini belirtti.

Altı bin Hastaya BakılacakGöz taramasında isteyen herkes önceden randevu alarak beklemeden saatin'de ücretsiz muayene oluyor. Taramada hastalar üç işlemden geçiriliyor.Tonometre ile göz tansiyonu ölçülüyor daha sonra Otorefrahtometre ilekırma kusuru tespiti ve Biomikroskop ile ön kamera ve arka kamera muayenesi yapılıyor.

 İleri teknik de muayenesi yapılması gereken hastalar içinde Belediye tarafından tahsisi edilen araç ile Işık Göz Merkezinegötürülerek muayene ve ameliyatları yapılıyor.

 Üç gün içerisinde 701hastanın muayene yapıldığı ve bunların 65 kişisi ileri teknik'de muayeneleri'nin yapılması için merkeze götürüldüğü, ayrıca bu hastalar'dan 14 kişinin sosyal güvencesi ile ameliyatları'nın yapıldığı gene hiçbir sosyal güvencesi olmayan 3 kişinin de belediye ve ışık göz merkezi tarafın'dan ameliyatları'nın yapıldığı ve sosyal güvencesi olmayan 10 hastaya'da Belediye tarafından gözlük alındığı belirtildi. Tarama süresince yaklaşık 6000 hastaya bakılacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.