Avrupa'nın en büyük hastanesi Ankara'ya yapılacak

Avrupa'nın en büyük hastanesi Ankara'ya yapılacak

Ankara'ya Avrupa'nın en büyük hastanesi açılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 18 Eylül'de Ankara'da Avrupa'nın en büyük hastanesi olacak Bilkent Şehir Hastanesinin temelini atacak.

Ankara'ya Avrupa'nın en büyük hastanesi yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olması planlanan Bilkent Şehir Hastanesinin temelini 18 Eylül'de törenle atacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla 12 Eylül'de 14 ildeki 15 şehir hastanesi projesinin imza töreninin yapıldığı anımsatılarak, bu kapsamda Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesinin temelinin 18 Eylül Çarşamba günü atılacağı bildirildi.

Sahip olacağı 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip projenin temel atma törenine Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve davetlilerin katılacağı belirtilerek, projeyle ilgili başlıca şu bilgilere yer verildi:

"Toplam 1 milyon 204 bin 713 metrekare yerleşim alanına sahip, 13 bloktan oluşuyor, 119 ameliyathane salonu var, kapalı ve açık otoparklar ile helikopter pisti bulunuyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.