Avrupalı Gençler Çubuk'ta

Avrupalı Gençler Çubuk'ta

Çubuk İlçe Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Bulgaristan, Polonya, Romanya, Finlandiya"dan gelen Avrupalı gençler, Çubuk Aile Yaşam Merkezini de ziyaret ettiler.

Merkez faaliyetlerinden yararlanan gençler, merkezde Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile birlikte gönüllerince eğlendikten sonra, Ankara Büyükşehir belediyesinin yapmış oldukları Aile Yaşam Çocuk ve gençlik Merkezleri hakkında bilgi aldılar.



Proje hakkında açıklama yapan koordinatör Deniz Yayla “Gençlerin meslek beklentileri, meslek alanları, favori meslekleri konularında birlikte aktiviteler hazırlamak ve Çubuk"ta ilköğretim 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencilerine meslek seçiminin önemine ilişkin bir sunum hazırlamak için çalışma yapıyoruz. Avrupa nın farklı ülkelerinden gelen gençler ile yürütülen proje Pazar gününe kadar devam edecek ve ilçede sunumlar yapılacak. Gerçekleştirilen bu projele Avrupalı gençlere ve Çubuk"taki gençlere eğitim veriliyor. Oldukça önemli bir uygulamalı deneyim olan projede, Avrupalı gençler de böyle bir projenin yapılmasından dolayı bize çok mutlu olduklarını ifade ettiler” diye konuştu.


Projenin 13 Eylülde sona ereceğini kaydeden Yayla, şöyle devam etti: “Uygulanan projede 18 -25 yaş arası Avrupalı gençlere kura çekiliyor. Kurada herhangi bir dükkân çekiliyor. Orada gençler bir gün boyunca gönüllü olarak çalışıyor. Mesleği uygulamalı olarak yapan öğrenciler, ilerde seçecekleri meslekler için seçim yapıyorlar. Yine proje kapsamında ilçenin her köşesini tanıma fırsatı bulan gençler, Çubuk"un tarihi dokusuna, yerel lezzetlerine, doğal güzelliklerine ve kültürlerin barış içerisinde yaşamasına hayran kaldılar. dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum