Ankara'da sadece Çubuk'un Havası Sağlıklı Çıktı

Ankara'da sadece Çubuk'un Havası Sağlıklı Çıktı

Kent genelinde ekim ayında düşmeye başlayan hava kalitesi, kışın etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte bazı bölgelerde ‘tehlikeli sınır’a yaklaşmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava kalite izleme istasyonları verilerine göre 18 Kasım’da kent genelindeki 8 istasyondan sadece ‘Çubuk’un hava kalitesi ‘memnun edici’ olarak ölçüldü. Motorlu taşıt kullanımının, fabrikaların ve çevreye fosil atık bırakan işletmelerin daha fazla oluğu bölgelerde ise artan kirlilik oranları verilere de yansıdı. Geçtiğimiz ay ‘hassas’ seviyede olan Siteler bölgesinde hava kalitesi, ‘sağlıksız’ seviyesine ulaştı.

 

4 BÖLGE ORTA SEVİYE

 

23 Ekim’de ‘memnun edici’ seviyede olan Keçiören ile Kayaş’ın yanı sıra Sıhhiye ve Sincan’da hava kalitesi Kasım’da ‘orta’ olarak hesaplandı. Bu bölgeler için, “Hava kalitesi uygun fakat alışılmadık şekilde hava kirliliğine hassas olan çok az sayıdaki insanlar için bazı kirleticiler açısından orta düzeyde sağlık endişesi oluşabilir” uyarısı yapıldı.

2 BÖLGE HASSAS SEVİYE

 

 

Bahçelievler ve Demetevler ise hava kalitesi ‘hassas’ olarak ölçülerek, “Hassas gruplar için sağlık etkileri oluşabilir” uyarısı yapıldı. Siteler’de ölçüm istasyonunda geçtiğimiz ay ‘hassas’ olan hava kirliliği ‘sağlıksız’ seviyesine ulaştı ve “Herkes sağlık etkileri yaşamaya başlayabilir, hassas gruplar için ciddi sağlık etkileri söz konusu olabilir” uyarısı yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.