Ankara'da okul ve dershaneler tatil!

Ankara'da okul ve dershaneler tatil!

Domuz gribinden bir kişinin ölmesi üzerine Ankara valiliği bütün okulları tatil etti. Tatil süresi uzun tutuldu.

Domuz gribinden bir kişinin öldüğü Ankara'da bütün okullar ve dershaneler bir hafta tatil edildi.

Ankara Valisi Kemal Önal, okulların bir hafta tatil olduğunu açıkladı. Önal, ''Domuz gribi virüsünün yayılmasını kontrol altında tutmak amacıyla'' Ankara'daki ilk ve orta dereceli okullarda yarından (26.10.2009) itibaren, 7 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiğini bildirdi.

Tatil kararı Ankara Valiliği ile Sağlık Bakanlığı Pandemi Danışma Kurulu ile birlikte alındı. Vali Önal, yaptığı açıklamada, süreç içerisinde öğrencilerin kurs, dershane ve diğer programlara da katılmamalarının tedbir açısından önemli olacağını vurguladı.

Önal, önümüzdeki hafta sonu durumun tekrar değerlendirileceğini ve alınacak kararın kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

OKULLAR TEMİZLENECEK

''Virüsün yayılmaması ve bulaşmaması için okulların tamamında dezenfekte işlemi yapılacağını'' vurgulayan Önal, ''Domuz gribi virüsünün yaygınlaşma eğilimini saptamamız üzerine, olayın önüne geçmek için 1 hafta süreyle eğitim ve öğretime tatil kararı alındı. Tatil dönemiyle virüsün hızını kesmek istiyoruz'' dedi.

Kemal Önal, rahatsızlanan öğrencilerin hastalığı okuldaki diğer öğrencilere de bulaştırma riskini engellemek istediklerini ifade ederek, ''Özellikle şunu da vurgulamak istiyor ve önemsiyoruz. Virüsün yaygın olduğu dönemde veliler titiz davransın ve çocuklarını kurs, dershane ve diğer programlara da mümkünse göndermesinler. Tedbir açısından bunun önemli olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Önal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine öğrencilerin katılmasına yönelik yeni bir karar alınmadığını ve programa ve kutlama etkinliklerine okuldaki öğrencilerin önceden olduğu gibi katılacaklarını sözlerine ekledi.

DERSHANELER TATİL

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, Ankara Valiliğince domuz gribinin yayılmasını kontrol altında tutmak amacıyla başkentteki ilk ve orta dereceli okulların yarından itibaren 7 gün tatil edildiğini hatırlatarak, bu karar uyarınca kendilerine üye dershanelerde de öğretime 7 gün süreyle ara verildiği kaydetti.

OKULA GİDİŞLER AZALMIŞTI

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan İNTERNETHABER'e alınan kararın nedenini açıkladı. Aydoğan, "Domuz girbinin yaygınlaşmasını önlemek için bu kararı aldık. Bazı okullarda öğrencilerin gelişlerinde ciddi düşüşler de var" dedi.

Aydoğan Ankara'da geçtiğimiz hafta bütün okul müdürlerini toplayıp domuz gribine karşı alınacka önemler konusunda eğitim çalışması yapıldığını hatırlatarak, bu kapsamda çalışmaların sürekli devam edeceğini söyledi.

AŞI TAKVİMİYLE İLGİLİ SON GELİŞME

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre domuz gribi aşısının Hıfzıssıha Merkezi'ndeki kontrolleri sürüyor. Bütün testlerin temiz çıkması durumunda aşı ilk olarak sağlık personeline uygulanacak. Bakanlık bunun salı veya çarşamba günü olmasını hesaplarken, okullarla ilgili takvimi ise daha sonra netleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.