Akyurt Yanık Tedavi Merkezi Oluyor

Akyurt Yanık Tedavi Merkezi Oluyor

Akyurt Türkiyenin Yanık Tedavi Merkezi oluyor.

Türkiye'de sadece 3 tane bulunan Hiperbarik Oksijen ve Yara Bakım Merkezinin en kapsamlısı Akyurt’a kuruluyor.  31 Mayıs 2011 Salı günü saat 14.00 de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin ve diğer yetkililer katıldığı törenle bu tesisin temeli atıldı.

Gelişen Tıbbın yeni uygulamalarından birisi olan ve artık dünyada bir uzmanlık alanı haline gelen Hiperbarik Oksijen Tedavi Yöntemiyle bugün 17 çeşit hastalık tedavi edilebilmekte. Bu yöntemle; soba zehirlenmelerinden vurgunlara, yara tedavisinden işitme ve görme kayıplarına kadar pek çok alanda tedavi edici etkisi bilimsel olarak ispatlanmış durumda. Yetkililer Türkiye de sadece 3 tane olan bu merkezlerin en kapsamlısının 5 Milyon TL’lik yatırımla Akyurt’a yapılacağını belirttiler. Akyurt’un hava alanına yakın olması, ambulans uçak ve helikopterle acil durumlarda hasta taşınmasının etkin bir şekilde kullanılabilmesiyle bu merkezin tüm Türkiye ve yurtdışından gelen hastalara da hizmet verir hale geleceği belirtildi.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek “Akyurt’un benim için ayrı bir önemi var çünkü buranın 1991 yılında ilçe olmasının altında benim de imzam var. Akyurt'a sadece bu tedavi merkezini değil Türkiye'nin gücüne güç katacak ve yılın 365 günü açık olacak Uluslararası Fuar Merkezi de yapacağız. Akyurtlular Akyurt’un ne kadar önemli bir ilçe olduğunun farkında olmalılar. Yapılanlara sahip çıkmalılar. Bizde burayı marka ilçe haline getirelim” dedi.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş “Üçlü olsun güçlü olsun dedik ve hemşehrilerimizin de desteğiyle bugün ilçemiz hükümetimizin çok önemli yatırımlarının merkez haline geldi. Emeği geçen tüm yetkililere ilçemize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol düğmeye basarak projenin temeline ilk harcı döktüler.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.