Yüzyılın En Süper Silahı Cep Telefonu

Yüzyılın En Süper Silahı Cep Telefonu

21. yy en güçlü silahının sanıldığı gibi atom bombası değil, cep telefonları... Dinleme cihazı olabilen cep telefonuyla, kişinin beynine komut bile yollanbiliyor. İşte şok gerçekler:


Nerdun HACIOĞLU'nun haberi

Sovyetler'in Kızıl Ordu-gizli servis haberleşmesinde kullanılan Rus kripto cihazlarını geliştiren mühendis Anatoliy Klepov, 21. yüzyılın en güçlü silahının sanıldığı gibi atom bombası olmadığını, onun yerini çoktan herkesin yanında taşıdığı cep telefonunun aldığını söyledi.

Klepov"a göre dinleme cihazı olarak kullanılabilen cep telefonlarıyla, kişinin beynine komut yollamak bile mümkün.

Cep telefonunda gizli 8 silah

RUS kripto cihazlarını geliştiren Anatoliy Klepov, Hürriyet"e cep telefonlarının nasıl kötü amaçlar için kullanılabileceğini anlattı. Klepov"a göre cep telefonu, atom bombasından bile daha tehlikeli bir silaha dönüştürülebilir.
Şimdi özel "Ancort" Şirketi"nin başkanı olan Klepov, çok özel müşterilere dünyada kimse tarafından dinlenemeyen cep telefonu cihazları satıyor.

Bir adet süper cep telefonunun fiyatı 5 bin Euro"dan başlıyor. Klepov, cep telefonunun günümüzde nasıl bir silaha dönüştüğünü açıklayabilmek için 20"nci yüzyılın başına dönerek şunları anlattı:

PIRLANTAYA BÖCEK

"Dünyada ilk dinleme cihazları 1922 yılında Almanya"da geliştirilmeye başlandı. 1937 yılından sonra Nazi döneminde bu ülkede ANNANERBE adını taşıyan özel birim kurularak tüm üst düzey Alman yöneticilerinin görüşmeleri dinlemeye alındı. 1920"lerde Stalin, Almanların teknoloji harikasının cazibesine kapıldı. Almanya ile gizli bir anlaşma yaparak kilolarca pırlantayı valizlerle Berlin"e taşıttı. Pırlanta karşılığında, Kremlin Sarayı"nı bu dinleme cihazlarıyla donattı. Böylece Kremlin"deki her fısıltıyı bile duyar oldu. Lenin bile bunu fark ederek parti toplantılardan birinde "Yoldaş Stalin"in emrinde sadece 6 kişi çalışmasına rağmen o benden ülkede daha fazla iktidara sahip" dedi.

Ardından İkinci Dünya Savaşı patlak veriyor. Hitler"in yenilgisinden sonra Sovyet Yönetimi özel birim ANNANERBE depolarından 25 vagon dolusu özel cihaz ve arşiv belgesini Moskova"ya taşıdı. ABD"nin ise Washington"da 50 vagon taşıdığı söyleniyor. Bundan hemen sonra Amerika"da ULTRA-M tele-kulak birimi çalışmaya başladı. Böylece 1947 yılından itibaren dünya birbirini dinlemeye başladı".

Ancort-A7 Enigma"dan 100 kat güçlü

KLEPOV, 5 bin Euro"luk Ancort-A7 cep telefonunun özelliklerini şöyle anlatıyor: "Normal GSM telefon cihazının içine ek olarak kripto işlemcisi devre yerleştiriliyor. SSCB döneminde MC-85C adlı dış görünümü hesap makinasını andıran kripto cihazı geliştirilmişti. Bu cihaza yazılı girilen metin şifreli mesaja dönüştürülerek karşıya iletiliyordu. Bizim şifre sistemi, Almanların ünlü Enigma cihazından 100 misli daha derin şifreleme yapıyor. ABD"deki süper bilgisayarların bile birkaç satırlık metni çözebilmek için yıllarca çalışması gerekiyor. Siz bizim telefonla karşı tarafla görüşürken kelimeler Rus Enigma"dan geçerek karşıya şifreli ulaşıyor. GSM operatörü, sizin telefonla görüşme yaptığınızı bile kayda alamıyor. Bu özel telefon, ABD"nin dinleme sistemi "Echelon" tarafından bile delinemiyor."

En tehlikeli olasılık "psikotron"

1960"larda ABD"de ve ardından da Sovyetler"de insan psikolojisinin belirli frekanstaki sinyallerle etkileme yöntemleri geliştirilmeye başlandı. Bugün polifonik ses iletim sistemiyle donatılmış herhangi bir cep telefonu rahatlıkla psikotron silaha dönüşebilir. Sıradan bir görüşmenin üzerine alçak frekanslı, genelde 10 ila 20 Hertz arasında değişen, parazit türü sesi andıran ek bilgi eklenerek sizi istenilen davranışlarda bulunmaya zorlayabilirler. Borsa çalışanı hisse satmak yerine büyük kayıpla satın almayı tercih edebilir.

50 bin dolara 10 bin cebi kontrol etmek

KLEPOV"a göre SSCB, Afganistan savaşını güvenli haberleşme sistemi eksikliğinden kaybetti. Kızıl Ordu, birlikler arasında görüşmeleri açık telsiz bantlarından yapınca pusuya düşmeye başladı. Aynı sıkıntıyı bugün ABD ve NATO güçlerinin de Afganistan"da yaşadığını iddia eden Klepov, "Taliban ile El Kaide militanları molla takımı olabilir, ancak 50 bin dolara alınabilen özel cihazla müttefiklerin aralarında yaptıkları tüm görüşmeleri deşifre edebilir. Afganistan ve Irak"taki durum Kuzey Irak"ta PKK ile mücadele eden Türk ordusu için de geçerli olabilir. 50 bin dolar fiyatı olan bir cihazla tamı tamına 10 bin GSM hattı kontrol altında tutulabilir" dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.