AYBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin mimari projesi tanıtıldı

AYBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin mimari projesi tanıtıldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin mimari projesi, Çubuk Belediyesi Meclisinde tanıtıldı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, ilçeye bağlı Yenice Mahallesinde kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin 1'inci etabının mimari projesini, Çubuk Belediyesi Meclis Salonunda tanıttı.

Projenin Yıldırım Beyazıt Han'ın turasından esinlenerek hazırlandığını dile getiren Aydınlı, teknoloji geliştirme bölgesinde hocaların ve öğrencilerin özel sektörle birlikte milli ve yerli teknolojiler geliştirileceğini belirtti.

Özellikle otomotiv ve havacılık alanlarında sanayi kuruluşlarına yönelik ürünler geliştirerek portatifler yapacaklarını ifade eden Aydınlı, şöyle devam etti:

"Uzay, havacılık, otomobil, otonom araçlar, sağlık teknolojileri ve sağlık AR-GE'si üzerinde çalışmaların yapılacağı bir teknoloji geliştirme bölgesi olacak. Burada biz bir ürünün analizlerinden başlayacağız ve bunun seri üretim yani ticarileşmesine kadar süreci geliştireceğiz. Dolayısıyla bu bölge içerisinde tamamen prototip üretimlerin yapılacağı ve bunların su altı, yer üstü, havada testlerin yapılabileceği mekanları da kuracağız."

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın destekleriyle ve hocalarının özverili çalışmasıyla kısa sürede prosedürleri tamamladıklarını aktaran Aydınlı, "Aslında 2 yılda tamamlanacak prosedürleri 3 buçuk ayda tamamlayarak teknoloji geliştirme bölgesini ilan ettirdik." dedi.

- "Uzun vadeli bir proje olacak"

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise belediye olarak projeye tüm imkanlarıyla destek vereceklerini belirterek, "Uzun vadeli bir proje olacak. Belki 3-5 sene sonra biz olmayacağız ama bu işin temelleri bu gün atılmış olacak. Böyle bir teknolojik yatırımın ilçemizde olması bölgemiz açısından çok önemli bir avantaj olacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.