Yüzyılın Deneyinde Türk İtirafı

Yüzyılın Deneyinde Türk İtirafı

CERN’in patronundan bilim insanlarımıza övgü...

Yüzyılın Deneyi’ olarak gösterilen ‘Büyük Patlama’nın yapıldığı Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi ATLAS Deneyi Grubu Başkanı Dr. Christoph Rembser, ‘’Türk araştırmacılarla birlikte çalıştığım için çok şanslıyım’’ dedi.

Ankara Üniversitesi ile CERN arasındaki bilimsel işbirliği çerçevesinde Ankara Üniversitesi’nde fizik öğrencilerine bir konferans veren Dr. Christoph Rembser, konferansın ardından Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nın 30 Mart’ta çalışmaya başladığını anımsatarak, ‘’Mart’ın 30’undan beri ilk yüksek enerji çarpışmasının ışın demetini gördük ve bu manzara muhteşemdi’’ diye konuştu.

TAKDİR EDİYORUM

Türk araştırmacılarının deneye katkı verdiğine işaret eden Rembser, ‘’Türk enstitüleriyle de birlikte çalıştığım için çok şanslıyım. Deneye katkıları çok önemli. Bazı Türk araştırmacılar da detektörün inşasına katkıda bulunuyor” dedi. Ankara Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de ilk olacak 4 hızlandırıcı tesisisin yer alacağı ‘’Türk Hızlandırıcı Merkezi’’nin kurulmasına yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydeden Rembser, şöyle konuştu:

‘’Bu proje çok önemli. Türkiye’deki fizikçilerin, uzun vadede bilimi daha yüksek seviyelere getirecek projelere yönelten bu vizyona, uzun vadeli bakış açısına, keşif ve girişim ruhuna sahip olmasını çok takdir ediyorum.’’
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.