Yıl-Der Yangın Mağdurlarına Sahip Çıktı

Yıl-Der Yangın Mağdurlarına Sahip Çıktı

Yıldırım Ahalisi Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma derneği 1Ağustos Cuma günü Çatokçular'da meydana gelen yangında mağdur olan vatandaşlara sahip çıktı.

Yıl-Der'den yapılan açıklamada

01 Ağustos Cuma günü sabah saat 08.00 sularında Çubuk Çayköy"ün mahallesi Çatokçular"da bir evde nedeni bilinmeyen bir şekilde yangın meydana geldi. Yangında ahırda hayvanları bulunan Eyüp Ardıç (75), hayvanlarını kurtarmak isterken tavanın çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Yangın sabah saat 08.00 de başlayıp ikindi saat 15.00"de itfaiyenin yoğun çalışması sonucu zor söndürülebildi. Söndürme sırasında altı (6) adet itfaiye aracı hazır bulunmasına karşın çalışmalar saatlerce sürdü. Yangına müdahale konusunda yetersiz kalan itfaiye erleri son iş olarak, eve bitişik olan alanı kepçelerle yıkarak yangını kontrol altına aldılar. Bir (1) tanesi Çubuk Belediyesi"ne ait, diğeri Yukarı Çavundur Belediyesi"ne ait olan iki (2) adet kepçe yangının çıktığı evi yıkarak yangının büyümesini önlediler. Çubuk Kaymakamı, Çubuk Belediyesi ve Yukarı Çavundur Belediye Başkanları olay yerinde incelemelerde bulunurken, Jandarma güvenlik tedbirleri aldı. Yangın soğutma çalışmaları sürdürüldüğü sıralarda Eyüp ARDIÇ"ın cenazesine ancak akşam saat 18.00 civarı ulaşıldı. Yoğun enkaz altından güçlükle çıkarılan cenaze akşam geç saatlerde defnedildi. Rahmetli Eyüp ARDIÇ"ın kardeşi Kadir ARDIÇ ve ailesine ait olan ev ile yangının civarında ki üç ev daha söndürme çalışmaları sırasında ağır hasar gördü. Yangından canlarını zor kurtaran Kadir ARDIÇ ve ailesine ait olan traktör ve altı (6) adet büyükbaş hayvan ve buzağı telef oldu. Geceyi köy konağında geçiren aileye Kızılay Çubuk Şubesi tarafından yiyecek ve diğer ihtiyaçları için yardımda bulunuldu.
Derneğimizin girişimleriyle Dernek Genel Başkan Yardımcılarımızdan Yavuz Tansel DEMİROK, Çatköy Dernek Başkanı Hasan ÖZYÜREK ve Çatköy Muhtarı Mehmet AYDIN"ın imzasını taşıdığı görsel fotoğrafların ve tespit tutanağının bulunduğu dosya Belediye Başkanımız Adem Tuğluca "ya teslim edilmiş, belediye başkanımızın ve meclis üyesi Halil SOBA"nın imzasını taşıyan önerge, başta Hamza AYDOĞDU olmak üzere Saray Belediye Başkanı Hasan COŞKUN, Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN" ve Esenboğa Belediye başkanı Mehmet KUZAL"ın in destekleriyle Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul görerek Belediye Sosyal Hizmetler ve Fen İşleri "ne yardım konusunda yetki verilmiştir. Derneğimiz konunun takipçisi olarak yardımların mağdur köylülerimize tez vakit ulaşmasını sağlayacaktır. Destek ve yardım konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

YILDIRIM AHALİSİ DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum