YAZA MERHABA PİKNİĞİ

YAZA MERHABA PİKNİĞİ

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, basın mensuplarıyla birlikte Karagöl’de ‘Yaza Merhaba Pikniğinde’ bir araya geldi.

Ankara’nın saklı cenneti diye tabir edilen Karagöl mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe Belediye Başkanı Lokman Özden, Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (KÜLTÜR-ÇEV)Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu ve bazı gazetecilerin eşleri de katıldı.

Gazeteciler ve aileleri piknik alanına sabah saatlerinden itibaren gelerek kimi zaman güneşli, kim zaman ise yağmurlu bir pazar gününü bol oksijenli ormanın ve gölün keyfini çıkardılar. Gazeteciler, ilçenin ürünlerinden et, köfte ve tavuk tan oluşan öğle yemeği menüsüyle mangal keyfini yaşarken, iş yoğunluğu içerisinde görüşme fırsatı bulamayan gazeteciler de birbirleriyle sohbet etme fırsatı buldu. İlçenin yöresel sanatçılarından engelli gitarist Bünyamin Çevik, sazcı Cemil Delikara ve solist Ayşenur Yılmaz’ın oluşturduğu Grup Şavkı müzik grubu da seslendirdiği eserlerle güne renk katarken, konuklar da şarkılara eşlik etti.

Davete katılan ve katılamayan tüm basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Özden, bayanların anneler günü de kutladı.

Basın mensupları ve aileleriyle birlikte Extway Doğa Sporları hocaları eşliğinde göl çevresinde sabah yürüyüşü yapan Başkan Özden, aileleriyle birlikte farklı bir gün geçiren gazetecilerle yakından ilgilenirken,pikniğin ardından röportaj yapıp hatıra fotoğrafı çekildi.

 Gazetecilerle sohbet eden Başkan Özden, ’’Basın-yayına zaman ayırmak halkımıza zaman ayırmaktır. İlçemizin gelişerek daha da ileriye gitmesi ve vatandaşlarımıza daha iyi bir ortam sağlayabilmesi için sizlerle birlikte sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalıyız. Hepinize, ilkeli ve tarafsız bir yayın politikası izlediğiniz için teşekkür ederim’’ dedi.

Basın mensuplarına her zaman ayrı bir önem verdiğini ifade eden Başkan Özden, tüm gazeteleri mümkün oldukça takip ettiğini kaydetti. Basın mensuplarının ilçede yapılan çalışmalar hakkındaki sorularını cevaplayan Başkan Özden, yiğit düştüğü yerden kalkar sözünü hatırlatarakYıldırım Beyazıt İsminde Ankara’nın 5. Devlet üniversitesinin kurulduğunu ve bu üniversitenin ana kampüsünün kesinlikle Çubuk’ta kurulacağını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

’’Evet Yıldırım Beyazıt Hanın yenildiği Çubuk Ovasından Yıldırım Beyazıt adına kurulan bir üniversite var.  10 fakültesi, 4 enstitüsü ve 3 yüksekokulu olan bir üniversite kesinlikle Çubuk ilçesinde kuruluyor. Yani üniversite ile yiğit düştüğü yerden kalkıyor.  Yıldırım Beyazıt ve Timur’un savaşı olan Ankara savaşı fetret dönemini başlattığı için hep yüzümüzde bir hoşnutsuzbir intiba bırakmamıştır. Açıkçası bu savaş çok iyi irdelenmeli ve araştırılmalıdır. Bu konuda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bir sempozyum düzenleyecek ve bilimsel bir sempozyum olacak. Hem Timur Han, hem de Yıldırım Beyazıt Han, ikisi de Türk komutanı, ikide nerde hata yaptılar ve ikinin eksiklikleri ortaya çıkartılacak. İnşallah o tarih tekrar burada irdelenerek, yaşatılacak ve sorgulanacak’’

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulmasında basın mensuplarının büyük desteğini aldıklarını anlatan Başkan Özden, üniversitenin ilçenin sosyo ekonomik gelişmesinde ve tanıtımında çok büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

İlçenin değerlerinin gün yüzüne çıkarılmasında ve gelişmesinde basının desteğinin önemsenemeyecek kadar büyük olduğunu vurgulayan Başkan Özden, ’’Ulaşımı en kolay olan ilçemiz, Esenboğa Havalimanı, Özlüce Termal suyu, Çubuk agat taşı, tarımsal ürünleri olarak eti, domatesi, kavunu, vişnesi ve karpuzu gibi birçok potansiyelleri olan bir ilçedir. Dolayısıyla zengin potansiyelleri olan bu ilçemizin tanıtımını sizlerin sayesinde en üst düzeye çıkarmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Özlüce’de çıkarılan termal suyun sağlık turizminde ve seracılıkta değerlendirmek istediklerini anlatan Başkan Özden, bu konuda tüm yatırımcılar ilçeye davet ettiklerini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

’’Sağlık turizmi ve seracılıkta kullanıla termal suyu ve buna bağlı yapılan projeler ilçemizin yıldızı olacak.Biz çeşitli platformlarda Ankara’dan Çubuk’a hafif raylı sistemi istediğimizde artık kimse bıyık altından bu isteklerimiz için gülmüyor. Bunun başka ilçeler istediğinde tebessüm ediliyor. Ancak Çubuk için bu istendiğinde kimse gülmüyor. Taleplerimiz bıyık altından gülünecek talepler değil. Çubuk inşallah önümüzdeki günlerde 2. etapta da olsa hafif raylı sistemine de kavuşmuş olacak.Çubukta da bir kent müzesi kuracağız ve burada ilçemizin tüm değerlerini sergileyeceğiz. 1402 Ankara savaşı kent müzesinde yerini bulacak. Tarihimiz orada inşallah canlandırılacak. Huzur Vadisi projesi Melikşah mahallesinde hayat bulacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılacak Huzur Vadisi projesi, ilçemizde istihdama yönelik yapılan önemli bir proje olacak.Şuan Yurt Kur tarafından 650 kişilik yurt yapımına başlandı. 350 kişilik de askeriyeden boşalan lojmanlara yurtyapıldı. İnşallah önümüzdeki 2013 eğitim ve öğretim döneminde toplamda bin üniversite öğrencisi ilçemizdeki yurtlarda kalacak. Dolayısıyla bu ilçemizdeki ekonominin canlanmasına ve esnafımıza büyük katkı sağlayacak.’’

                Pikniğin ardından Başkan Özden, Ağılcık, Yazır ve İkipınar mahallelerinde mahallelilerle birlikte yağmur duasına katıldı. Yapılan yağmur dualarının ardından Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ile birlikte Süleyman Demirel Huzurevini ziyaret eden Başkan Özden ve eşi Ayten Özden burada huzurevi sakinlerinin anneler gününü kutladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum