Yaşlılar'ın Maaş Çilesi Bitmiyor

Yaşlılar'ın Maaş Çilesi Bitmiyor

Çubuk'ta 65 yaş üstü yaşlı ve sakatlık maaşını almak için PTT şubesinde toplanan vatandaşlar, yoğunluk ve sıcaklık nedeniyle zor anlar yaşadı.

Üç ayda bir dağıtılan maaşlarını alabilmek için Ziraat Bankası yerine bu ay Çubuk PTT şubesi önünde toplanan engelli ve yaşlılar arasında yoğunluktan ötürü itiş kakış yaşandı.Sabah erken Saatlerde Çubuk Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturan yaşlı ve engelliler buradan PTT şubesine yönlendirildiler. Yenilenen PTT Şubesinde ise iki gişenin hizmet vermesi ve sıra  numarası olmadan rasgele sıra oluşturulması çileyi bir kat daha artırdı.PTT Şubesinde Oturacak yer bulamayan yaşlı ve engelliler uzun süre ayakta beklemek zorunda kaldılar.

Ulaştırma Bakanlığının emekli aylığı dağıtılan dönemlerde banka önlerindeki kuyrukları ve çekilen sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla 2003 yılında PTT aracılığı ile başlattığı ''65 yaş üstü emeklilere evde maaş ödemesi'' uygulaması, bazı illerde örnek olacak şekilde uygulanıyor. Bir çok İl ve ilçede PTT görevlileri 65 yaş  üstü yaşlılara maaşlarını evlerinde ödüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum