Yarın Regaib Kandili

Yarın Regaib Kandili

Müslümanlar için tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olan Regaib Kandili yarın akşam kutlanacak. Üçayların manevi iklimine girişin müjdesi olarak nitelenen kandilin iyilik ve hayır duygularını arttırdığı belirtiliyor.

Çubuk Müftüsü Ali Canbolat, üç aylara girilmesi ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Canbolat, üç ayların asırlardır ülkede ve tüm İslam aleminde haramlardan vazgeçme ve kötülüklerden uzaklaşma çabalarının yoğunluk kazandığı, iyilik ve hayır duygularının arttığı, yardımlaşmanın hat safhaya çıktığı önemli zaman dilimi olduğu söyledi.

Müftü Ali Canbolat sözlerine şöyle devam etti "Dini literatürümüzde üç aylar denilen ve Regaib, Mirac, Berat kandilleri ile Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı gibi Müslümanlar için tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olan mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimine girmiş bulunmaktayız. 3 Temmuz Perşembe gününü Cuma"ya bağlayan gece Regaib Kandili"ni idrak ediyoruz. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandilinde Cenab-ı Hakk"a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanını yakalarız."

Muhasebe yapma zamanı
Zamanın hızla akıp geçtiğini belirten Canbolat, "Bizler dünyevi-maddi gailelerin peşinde koşuştururken kendimizle baş başa kalmayı, yapıp ettiklerimizi hikmet terazisinde tartmayı ve kendi kalıcı geleceğimizi düşünmeyi çoğu kez ihmal ediyoruz. Ne yazık ki, üç aylara yine, dünyada ve yakın çevremizde yaşanan savaşın, şiddet ve terörün, orman yangınlarının, çevre ve su sorunlarının, sonu gelmeyen kin ve ihtirasın, düşmanlık ve ayırımcılığın iyice tırmandığı, bütün bunların vicdan sahiplerini umutsuzluk ve karamsarlığa sürüklediği bir ortamda giriyoruz. Kur"an-ı Kerim"de 'insanların kendi elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde bozgun çıktı. Yaptıklarının bir kısmını bedelini Allah onlara tattırmaktadır ki vazgeçsinler' (Rum, 41) mealindeki ilahi tesbit, kötülüğü önlemenin, iyiliği egemen kılmanın insanlara ait bir sorumluluk olduğunu açıkça vurgulamaktadır. Ne var ki, bilim ve teknolojide baş döndürücü bir ilerleme kaydeden insanlık, manevi ve ahlaki alanda ciddi bir aşınma ve gerileme yaşamakta ve bunun olumsuz sonuçları da bireysel ve toplumsal boyutta, bölgesel ve küresel ölçekte her geçen gün daha yakından hissedilmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum