Yardıma Devam

Yardıma Devam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden kısa bir süre önce ara verilen başta gıda yardımları olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tüm yardımların seçimlerin ardından hemen başlatıldığını belirtti.



GÖKÇEK, GIDA YARDIMLARINDAN 265 BİN AİLENİN FAYDALANDIĞINI SÖYLEDİ


Gökçek, seçim yasakları dolayısıyla, bazı muhalefet partilerine mensup Ankara Milletvekillerinin gıda dağıtımının yasaklanmasını istemeleri ve bunu demogojik bir durum haline getirmeleri nedeniyle seçimlerden 10 gün önce gıda ve diğer tüm yardımların dağıtımını durdurmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. Başkan Gökçek konuyla ilgili olarak şunları söyledi:


“Bizim dışımızdan kaynaklanan bu durumdan dolayı halkımızdan özür diliyorum. Bu tamamıyla yardım dağıtımını engellemek isteyen kişilerin neden olduğu bir durumdur. Şimdi, yeniden olanca hızımızla, eskiden olduğu gibi gıda, yakacak, ekmek, giyecek, kırtasiye ve ayakkabı yardımlarımız devam edecek ve bunu durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için adeta bir yaşam desteği haline gelen yardımlardan bu yıl 265 bin ailenin faydalanacağını belirten Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve mahalle muhtarlarının ortak çalışması sonucu, yardıma muhtaç gerçek kişilerin tespit edilmesinin ardından, içerisinde kuru gıda ve temizlik malzemeleri bulunan yardım paketlerinin bu ailelere teslim edildiğini bildirdi. Dağıtımın büyük bir titizlik içerisinde, yardım edilen aileleri rencide edilmeden, adreslerinde kapıdan teslim yöntemiyle gerçekleştirildiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yardımların toplam 60 kiloya yaklaşan 5 koliden oluştuğunu, içerisinde; zeytin, peynir, salça, makarna, sıvı yağ, un, şehriye, çay, reçel, şeker, pirinç, kuru fasulye ve nohut gibi gıda maddelerinin yanı sıra sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı bulunduğunu belirtti.

Yardım paketlerinin, ailelere herhangi bir karışıklığa meydan vermemek için kimlik fotokopisi karşılığı teslim edildiğini belirten Başkan Gökçek, 11 yıl boyunca milyonlarca Ankaralıya gıdadan yakacağa, giyim malzemesinden eğitim yardımlarına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştırma doğrultusunda çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, “Ankara’da yaşayan ve ekonomik sıkıntı içerisindeki her vatandaşımızın yardımına koşmayı kendimize görev sayıyoruz” dedi.

-SOĞUK HAVA DEPOLARINDA SAKLANIYOR

Dağıtımları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gıda yardım malzemelerinin BELSO’nun soğuk hava depolarında stoklandığını belirterek, “Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı dağıtılacak olan gıda maddeleri, özel paketler içerisinde soğuk hava depolarında korunuyor. Böylelikle, günlük yapılacak dağıtımlarla sıcaktan dolayı gıda maddelerinin herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaşmasını sağlıyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum