Yaralı Leyleğe Vatandaş Sahip Çıktı

Yaralı Leyleğe Vatandaş Sahip Çıktı

Çubuk'ta Yuva Kavgası Nedeniyle İki Leylek Arasında Çıkan Kavga Neticesinde Ağır Yaralanan Leyleğe, Hayvansever Bir Vatandaş Sahip Çıktı.

Çubuk'ta, yuva kavgası nedeniyle iki leylek arasında çıkan kavga neticesinde ağır yaralanan leyleğe, hayvansever bir vatandaş sahip çıktı. Acil olarak veterinere götürülen leylek, yapılan ilk müdahale ile hayata döndürüldü.

Egzotik hayvanların daha donanımlı kliniklerde muayene edilmesi gerektiğini söyleyen Veteriner Hekim Aykut Tokgöz, kendilerinin ilk müdahalelerini yaptıklarını bundan sonra Ankara Üniverstesi Veteriner Fakültesine götürülmesi gerektiğini belirtti. Tokgöz, 'Bize getirilen leyleğin boynunda, kanadında ve bacaklarında yaralar vardı. Kliniğimizde ilk müdahalesi yapıldı'dedi.

Direğin üzerindeki yuvasına gelen başka bir leylek tarafından yaralanarak yuvasından atılan leyleğe vatandaşların sahip çıktığını söyleyen Raziye Akgül, leyleğin yaralanmasına çok üzüldüklerini belirtti. Leyleğin baharın gelişinin simgesi olduğunu ifade eden Akgül, 'Biz bu güne kadar leyleğin gelişini bekliyorduk. Onlar gelince bahar geldi diye seviniyoruz. Önceleri çok fazla gelirdi ilçemize ancak son zamanlarda bir elin parmağını geçmiyor. Bizim için çok önemlidir leylekler' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum