Yağışlarla Gelen Meyve Ve Sebze Bereketi

Yağışlarla Gelen Meyve Ve Sebze Bereketi

Çubuk'ta, son aylarda yağışların yarattığı bereket’in ardından 20 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları ile meyve sebzede ürün bolluğuna ve fiyatlarda da düşüş yaşanmasına neden olacak.

Çubuk  İlçe Tarım Müdürü Cengiz Albayrak, yağışların ardından hava sıcaklığındaki artışın tarla ürünlerinde erken olgunlaşma ve bu sayede ürün artışlarının yaşanması sağlanırken üretim bölgelerinde de fiyatların düşmesine neden olabileceğini belirtti.

Çubuk"ta en fazla verim miktarının domates, salatalık, sivri biber, bakla, vişne, armut, elma, erik, ceviz, buğday, arpa, mısır, fiğ, nohut ve kavun da görüleceğini anlatan Albayrak, şöyle konuştu:"" Sebze meyvenin üretim bölgeleri arasında yer alan ilçemizde yağışlarla birlikte ürün artışlarının en düşük yüzde yirmi olmasını bekliyoruz. Mayıs ayında beklenen don olayı olmadığı taktirde bu oranlarda artışlar olacaktır""dedi.

Geçen yıl yaşadıkları zorlukları bu yıl yaşamayacaklarını umduklarını belirten Turşucu Hasan Hüseyin Benli, yağışlardan dolayı geçen yıllara oranla ürün beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.