Yaban Hayvanlarının İmdadına Veterinerler Yetişti

Yaban Hayvanlarının İmdadına Veterinerler Yetişti

Sibirya soğuklarının yaşandığı şu günlerde, soğuk hava şartlarından insanların olduğu gibi yaban hayvanları da etkileniyor.

Zaman zaman -20 kadar düşen hava sıcaklığı canlıları olumsuz yönde etkiliyor. Birçok yaban hayvanının, soğuk hava şartlarına dayanamayarak hayatlarının tehlikeye girdiği gözlemlenmekte.

Çubuk Belediyesi Veteriner Hekimliği de hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine yaban hayvanlarını korumak için bir dizi tedbirler aldı. Belediye ekiplerince kontroller sonucu bulunan veya vatandaşın getirdiği yaralı yaban hayvanları önce tedavi ediliyor bir süre uygun koşullarda bakıldıktan sonra tekrar doğaya salınıyor. Belediye Personeli tarafından ilgi odağı olan 8 aylık şahinde bunlardan biri.

Çubuk Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Akif Topçu tarafından yapılan açıklamaya göre şunlara değinildi; “Belediye Başkanımız Adem Tuğluca"nın önemle üzerine durduğu yaban hayvanlarının korunması konusundaki hassasiyeti sonucu bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda bir dizi tedbirler aldık. İlçemiz sınırları içerisinde gerek Veteriner Hekimliğimiz gerekse Zabıta Müdürlüğümüz tarafından devriye gezerek olumsuz hava şartlarından etkilenen yaban hayvanları gerekli tedavileri yapılarak tekrar ait oldukları yere yani doğaya bırakıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.