Üniversite Alanında Fidan Heyecanı

Üniversite Alanında Fidan Heyecanı

Çubuk’ta Ankara Valiliğinin ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde üniversite için tahsis edilen alana fidan dikimi yapıldı.

      Yavuz Selim Mahallesi'nde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için ayrılan alana bin 800 adet fidan dikildi. Törene Kaymakam Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, Orman İşletme Müdürü Serkan Gülünay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş ve Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin’in kamu kurum ve kuruluşlar yöneticileri ile öğrencilerin katıldığı ağaç dikim kampanyasında fidanlar toprakla buluştu.

     Ağaç dikmenin ve yetiştirmenin önemine işaret eden Kaymakam Meftun Dallı, ağaç dikilen alana geçtiğimiz yıl da 49 bin ağaç dikildiğini hatırlattı. Kaymakam Dallı, çalışmanın Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in talimatıyla yapıldığını söyleyerek, bundan sonraki süreçte de ağaçlandırma çalışmaların ilçede devam edeceğini sözlerine ekledi.

k.jpg

                Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden’de üzerinde ağaçlandırma yapılan alanın önemine değinerek,’’Bu alan daha önceleri askerler tarafından atış alanı olarak kullanılan bölgeydi. Üzerinde herhangi bir ağacın olmadığı bölgede iki yıldır tüm ilçe halkı ve kuruluşlarla birlikte el ele vererek ağaçlar dikiyoruz. Bu bölgeyi üniversiteye hazırlıyoruz. İnşallah ağaçların yeşerdiği bu bölgede binlerce gencimiz eğitim ve öğretim görecek’’ dedi

b.20101105200453.jpg

                Konuşmasının devamında Başkan Özden, göreve geldikleri günden bu güne kadar ilçede oluşturdukları koruluklardan da bahsederek,’’İlçemizin değişik mahallelerinde geçtiğimiz yıl 21 adet koruluk alanı oluşturarak, 163 bin fidanı toprakla buluşturduk. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alanı 3,7 metreden 7,4 metreye çıkarttık. Bu alandaki çalışmalarımız bunlarla da sınırlı kalmayarak devam edecektir’’ diye konuştu.

                Konuşmaların ardından 1500 adet sedir, 100 adet akasya, 100 ide ve 100 adet mahlep cinsi fidanlar müzik eşliğinde özenle dikildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.