Turşu Hakkında Her Şey

Turşu Hakkında Her Şey

Turşu sadece kış aylarında değil her mevsim rahatlıkla yenilebilecek çok önemli gıdadır. Kış turşusu ayrı yaz turşuları ayrıdır. Her öğün sofraya zenginlik katar Bizim Köy Sepeti internet sayfasında satışa sunulan Bizim Çubuk Turşuları.

Turşu Hakkında Her Şey

 

Turşu sadece kış aylarında değil her mevsim rahatlıkla yenilebilecek çok önemli gıdadır. Kış turşusu ayrı yaz turşuları ayrıdır. Her öğün sofraya zenginlik katar Bizim Köy Sepeti internet sayfasında satışa sunulan Bizim Çubuk Turşuları.

Ninelerimizden annelerimizden nesilden nesile aktarılan özel tarifle kurulan Bizim Çubuk Turşuları, padişahların, kıralların, lortların, beylerin, sofralarından başlayıp zengin fakir herkesin sofrasında ana menünün yanında rahatlıkla yerini almaktadır.

 

Sunumda olmasada lezzette ve doğallığıyla ünlü şeflerin menüleriyle yarışan annelerimizin turşuları, geçmişten günümüze hiç bir zaman itibarını kaybetmemiştir.

 

Günümüzde yaptıkları reklamlarla ve fiyat avantajlarıyla fabrikasyon turşu üretimi, satışı, doğal geleneksel ev tipi turşu üretimine yaşam hakkı vermesede bizim gibi üreticiler doğallığı arayan seçici müşterilerimiz sayesinde ayakta durmaya çalışıyoruz.

 

Sizlere Bizim Çubuk Turşularının hikayesini, merak edilen meşhur Bizim Çubuk Turşularını kurma ve turşu yapmayı öğretmemiz ister misiniz?

 

Ankara’nın Çubuk ilçesinde her mevsim turşu kurma ve hazırlıklarıyla ilgili tatlı bir telaş vardır.

 

Öncelikle tarlalar ve bahçeler sebze üretimi için hazırlanır ve ekime başlanır. Bir süre dört gözle sebzelerin büyümesi ve meyve vermesi beklenir. Bir çocuk misali annelerimiz ve evdeki herkes sebzeleri seve seve büyütürüz.

Sebzeler olgunlaşmaya başladıkça her gün sabah erkenden toplanır, akşama doğru serinlikte ise sebzeler bol sularda yıkanır, kavanozlara konulur. Tabi bu salatalık, biber, domates turşuları için.

Fasulye, pancar, patlıcan gibi turşular için fırınlar yakılır, büyük tencereler ocakların üzerine yerleşir. Çeşitli işlemlerden geçirilir.

 

Her ne kadar günümüzde her mevsim tüm sebze ve meyvelere ulaşılsada bu pek sağlıklı değildir. :Uzmanlar mevsimi haricinde gübrelerle üretilen sebze ve meyvelerin sağlıklı olmadığı sık sık uyarılar yapıyorlar. Bu nedenle en güzeli sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeli yada atalarımızın bize öğrettiği gibi, turşu ile veya kurutarak tüketmelidir.

 

Günümüzde kişiler bilinçlendikçe sağlıklı beslenme trendide artmaktadır. Özellikle geleneklerimizden gelen Bizim Çubuk turşuları ve Bizim Köy salçaları yapımının kıymeti çok daha iyi bilinmektedir.

Turşularımız ünlü şeflerin tabaklarında boy göstererek yakaladığı popülerlik sayesinde ev turşusuna ilgi yeni jenerasyonun da ilgisini fazlasıyla çekiyor.

 

Turşu Tarihi: Ağız yakan

Turşu kelimesi dilimize Farsça’dan girmiş. Ağız yakan ve ekşi anlamlarında kullanılırmış. Turşulamayı kısaca, tuzlanmış, sirkeye ya da limona yatırılıp bekletilmiş sebze ya da meyve olarak tanımlamak mümkün. Geçmişi hakkında ise çok fazla rivayet var. M. Ö. 7 bin, hatta 10 bin yıllarına ait bulgularda turşu yapıldığına dair kalıntılar olduğu söyleniyor. Özellikle Romalılar zamanında askeri birliklerin kuvvetlenmesi ve dayanıklısının artırılması için askere turşu yedirilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde de hem sarayda hem de askeri birliklerin sofralarında turşusuz öğün olmazmıştı. Atalarımızın turşuya olan düşkünlüğü biliniyor. Padişahların sofraya Bizim Çubuk Lahana Turşusu olmadan oturmadığı, sarayın bazı bahçelerinin sadece turşuluk sebze meyve yetiştirdiği biliniyor.

 

Bizim Çubuk Turşuları Çeşitleri

Yoğun iş hayatı sizi yolunuzdan caydırmasın. Gelişen teknolojiyle birlikte kullanılan çabuklaştırıcı pek çok yöntem raflarda satılan fabrikasyon yöntemlerle yapılan turşular insanın hem ağız tadını hem de sağlığını kaçırmaya yetiyor.

 

Sağlığınız için Bizim Köy Sepeti (www.bizimkoysepeti.com) adresinde satışa sunulan Bizim Çubuk Turşularını seçiniz. Bizim Çubuk Turşuları önce doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilen sebze ve meyvelerden hazırlanır.

Bunun için öncelikle doğru yöntemlerle gübresiz ve ilaçsız sebze yetiştirilir.

 

Bizim Çubuk Turşuları tarafından o kadar farklı çeşitlerde turşular kuruluyor ki, karnabahardan salatalığa, ahlattan pancara, domatesten bibere, kelekten patlıcana kadar türlü lezzete rastlanılabiliyor. Her bir turşu çeşidinin yanına yakıştığı yemekler de yörelere göre değişiyor.

En çok tükettiğimiz turşu kuşkusuz Bizim Çubuk Salatalık turşusudur. Onu lahana, biber, kelek, pancar, acur, domates ve patlıcan takip ediyor. Mideyi dengeleyen, sindirime yardımcı olan turşunun özellikle ağır yemeklerin, bakliyatların yanında tercih edilmesi boşuna değil.

Ciddi bir probitoyik olan turşu, yararlı bakterileri artırarak sindirimi kolaylaştırıyor. Dinçlik ve rahatlık veriyor. Tabii ne kadar tükettiğiniz burada kilit nokta.

 

Turşu Kurarken Limon Mu Sirke mi?

Türk sinemasının unutulmaz filmi Neşeli Günler’i ve Münir Özkul ile Adile Naşit’in meşhur turşu suyu limonla mı yoksa sirkeyle mi kurulur kavgasını hatırlamayan yoktur. Limonla da sirkeyle de kurmak başarılı sonuçlar veriyor ama işin ehillerine sorarsanız üzüm sirkesi ile kurulmalıdır.

 

Bununla birlikte koruk ve ekşi erik gibi doğal malzemeleri deneyerek de iyi turşu elde etmek mümkündür. Turşuyu limonla yaptığınızda daha çabuk tüketmeniz gerekiyor. Ancak sirke turşunun doğal fermentasyon sürecini de etkiliyor, çabuklaştırıyor.

 

Turşu Malzemeleri

Aklınıza gelen hemen her sebzenin ve meyvenin turşusu yapılabilir. Ancak olabildiğince doğal ve mevsiminde ürünleri seçmeniz gerekiyor. Turşu kuracağınız malzemeleri çok iyi yıkamak ve mümkünse biraz da suda bekletmek şart. Klor katılan musluk sularından değil, temiz içme sularından tercih etmek, tuz içinse doğal kaya tuzundan şaşmamak lazım. Bir kez kavanozlanıp kapağı sıkıca kapandıktan sonra hava almaması ve serin bir yerde beklemesi yeterli.

 

Turşu Nasıl Kurulur?

Turşu kurmaya önce kullanacağınız kavanozları dezenfekte ederek başlayabilirsiniz. Kavanozların ve kapakların sterilizasyonu için kaynar suyla yıkayınız. Eğer farklı sebze ya da meyveleri bir arada kullanacaksanız hepsini aynı ebatta doğrayın. Turşunun en önemli noktası turşu suyu. Genelde 1 litre su, 1 su bardağı sirke ya da limon suyu, 3 çorba kaşığı kaya tuzu ölçü alınıyor. Suyun malzemelerini tuz içinde iyice eriyene kadar birbirine karıştırın. Yıkayıp kuruttuğunuz malzemelerinizi kavanoza dizin. Üzerine kavanozun alabileceği kadar suyunuzdan dökün.

Dilerseniz biraz limon kabuğu, ekşi erik veya koruk ekleyin. Sarımsak dişleri ilave etmek de lezzetine lezzet katacaktır. Daha iyi tat alması için içerisine mayalanmasını hızlandıran nohut eklemeyi unutmayın. Nohut bilindiği gibi en çabuk mayalanan malzemelerden. Turşu içine girdiğinde daha çabuk ve kolay ekşimesine yardımcı oluyor. Nohut yerine ekşi maya buğday ekmeği parçaları da tercih edilebiliyor. Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonrası sabır. Kavanozlarınızı sabırla güneş almayan serin bir yerde 3-4 hafta bekletmeniz, ara sıra ters çevirmeniz gerekiyor. Tabi www.bizimkoysepeti.com adresinde satışa sunduğumuz kendi üretimimiz Bizim Çubuk Turşuları’nın bazı püf noktaları var o da bizde kalsın.

 

Türkiye’nin En İyi Turşucuları

Bizim Çubuk Turşuları: Ankara’nın en meşhuru Bizim Çubuk Turşuları’ndan 0 numara veya 1 numara salatalık turşusunu mutlaka tatmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca yemeklerin yanında acılı bir bardak turşu suyu tüketmek en akılıcı bir davranış diye biliriz. Sınırlı sayıda üretimi yapılan ve sadece internet üzerinden online satışı yapılan Bizim Çubuk Turşuları’nın yaklaşık 32 çeşit turşusu bulunuyor. Tamamen ev yapımı ve geleneksel yöntemlerle üretimi yapılıyor. www.bizimkoysepeti.com internet adresinden veya 0552 808 35 37 numaradan siparişlerinizi verebilirsiniz.

 

Meşhur Bizim Çubuk Turşuları: Ankara’nın Çubuk ilçesinin meşhuru Meşhur Bizim Çubuk Turşuculuk’ta güzel bir turşu suyu içerek mideyi yeni tatlara hazırlamak akıllıca. Bağ evinde üretilen ve sadece özel müşterilerine satışı yapılan turşucunun mahzeninde rengarenk aklınıza gelen hemen her şeyin turşusu var. Erik, boy boy salatalık ve patlıcan dolma, kelek dolma ve fasulye favorilerden.

Siparişler www.bizimkoysepeti.com internet adresinden veya 0552 808 35 37 numaradan verebilirsiniz.

 

Bizim Köy Sepeti: Türkiye’nin favori turşusucusu Bizim Köy Sepeti Köyde kadınlar tarafından özel tarifle kurulan ve başka yerde kolay rastlayamayacağınız pek çok meyve ve sebzenin turşusu var. 

Siparişler www.bizimkoysepeti.com internet adresinden veya 0552 808 35 37 numaradan verebilirsiniz.  Türkiye’nin her yerine kargosu mevcuttur

 

 

İnternet Adresimiz

www.bizimkoysepeti.com

Sipariş ve Bilgi için bizlere DM&WhatsApp yoluyla iletişime geçebilirsiniz

WhatsApp 0552 808 35 37

Türkiye’nin her yerine kargomuz mevcuttur

 

#bizimköysepeti #bizimçubuktursulari #bizimköysucuklari #organik #organic #sağlık #sağlıklıyaşam #bahçe #tarladansofraya #lezzetli #lezzetlitarifler #tarhana #tarhanaçorbası #Turşu #BizimÇubukTurşuları #ÇubukTurşusu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.