Toplu Ulaşımda Rezillik Devam Ediyor

Toplu Ulaşımda Rezillik Devam Ediyor

Çubuk ilçesinin en büyük sorunu haline gelen Toplu taşıma araçlarının yetersizliği, keşmekeşi ve ekonomik yönden diğer metropol ilçelere göre fiyat farklılıkları Çubuk halkını patlama noktasına getirdi.

Çubuk ilçesinin en büyük sorunu haline gelen Toplu taşıma araçlarının yetersizliği, keşmekeşi ve ekonomik yönden diğer metropol ilçelere göre fiyat farklılıkları Çubuk halkını patlama noktasına getirdi.

 

Ulaşım sorununa "dur" diyecek bir kurtarıcı

Çubuk – Ankara arası toplu taşımacılığı Çubuk İlçesi'nin Büyükşehir"e dahil olmadan önce bulunan sorunu , ulaşımın Ankara Büyükşehir Belediyesi"ne devredilmesi ile daha da kötü bir hal aldığını belirten Çubuk halkı artık bu soruna "dur" diyecek bir kurtarıcı beklediklerini ifade ediyorlar.

Çubuk-Ankara arasında yolculuk yapanlar çektikleri sıkıntıları Çubuk Haber'e anlattılar.

Yolcular, Çubuk otobüslerinin küçülmesi ile birlikte 35 kişilik araçlara 60'a yakın kişinin balık istifi şeklinde yığılmasını, istediği yerde istediği gibi durarak dolmuş şeklinde yolcu alınmasını, durak sistemi uygulamasına son vermelerini ve fiyat farklılıklarını eleştirdiler. Bu uygulamaların yolcuları canından bezdirdiğini ve bu rezilliğe sebeb olan ilgili kurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Çubuk Belediyesi yetkililerinin çekilen sorunları duymamazlıktan geldiklerini iddia ettiler. 

"Çokça Zam ve Çile"

Ayrıca yolcular, Büyükşehir'e bağlandıktan sonra rahat edeceklerini düşünürken çokça zam ve çile gördüklerini belittiler.

UKOME üyelerinin Çubuk'ta ki yolcuların çektiği çileleri bilmeden masa başı karar almalarını eleştirdiler.  UKOME'nin aldığı kararlar ile rahatlık yerine çile çekmeye başladıklarını dile getirdiler.

Yolculardan ilginç bir istek;

Yolcular ayrıca bu sıkıntı ile ilgili bir isteklerini Çubuk Haber aracılığı ile yetkililere aktarmak istediklerini belirttiler.

Yolcuların istekleri ise Toplu ulaşım ile ilgili karar alan UKOME üyelerini, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek'i, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı'yı ve Siyasi Parti Başkanlarını bir günlüğüne Çubuk - Ankara arasında yolculuk etmeye davet ettiler. Yolcuların hergün çektiği çileyi yakından görmelerini istediler.

 

 

Çubuk Haber sizlerin yapacağı yorumları sizlerin adına ek bir dilekçe ile ilgili kurumlara iletecektir. Bilginize...

NOT: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar iletilmeyecektir.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
74 Yorum