Terörle mücadelede mini çözüm

Terörle mücadelede mini çözüm

Hindistan'da kurşun geçirmez araçlar üreten bir firma, 'terörle mücadelede' kullanılmak üzere sadece iki kişi taşıyan mini araç üretti.

Terör saldırılarında güvenlik güçlerinin daha rahat müdahale edebilmesi için üretilen Terörle Mücadele Saldırı Aracı (A-TAC), mini golf arabalarını andırıyor.

Aracın yaratıcısı Metaltech Motor Bodies (MMB) adlı şirket, Kasım 2008'deki 106 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından esinlenmiş. Aracın yaratıcıları, militanların makineli tüfeklerle otel koridorlarını, barları ve tren istasyonunu taradıkları ve yollarına çıkan 17 güvenlik görevlisini de öldürdükleri sırada duyulan çaresizliğin önüne geçilmesi amacıyla bu aracı yaptıklarını belirtiyor.

Araç dar sokaklara, koridorlara rahatlıkla girebilecek şekilde tasarlanmış ve MMB'ye göre şehir gerillalarının taktiklerine karşı koyabilecek manevra kabiliyeti sağlıyor.

Ayrıca kurşun geçirmez özelliği de güvenlik güçlerinin hedef olmadan saldırganlara müdahale edebilmesine imkan veriyor. Stadyumlarda, havaalanlarında ve otellerde kolaylıkla kullanabilecek tasarıma sahip olan araç, 500 kilogram ağırlığında, kurşun geçirmez camlara ve zırhlı dış yüzeye sahip.

Elektrikli araç altı saat boyunca saatte 24 kilometre hızla gidebiliyor. Şirket, aracın bu yıl ekim ayında Yeni Delhi'de gerçekleşecek olan İngiliz Uluslar Topluluğu Oyunları'nda (Commonwealth Games) kullanılması için teklifte bulunmuş.

Araç, bu hafta Yeni Delhi'deki silah fuarında büyük ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum