Terör Mağdurları derneğin'den basın Açıklaması

Terör Mağdurları derneğin'den basın Açıklaması

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğin'den basın Açıklaması.


Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyelerinin katılımı ile 14.02.2008 Perşembe günü saat 13.00"de, Dernek merkez binasında istişare toplantısı yapıldı.

YAPILAN VE YAPILACAK FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ
Dernek Başkanı Zeki AVAN" ın Derneğin 2007 yılı içerisinde yapmış olduğu genel faaliyetler hakkında bilgi vermesinden sonra, 2008 yılında yapmayı planladıkları bazı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Zeki AVAN faaliyetlerle ilgili “ Derneğimiz adına her sene geleneksel olarak yaptığımız faaliyetlerin yanında, almış olduğumuz dernek hizmet yerinin tadilatının ve açılışının yapılması gerekmektedir. Bunun yanında Derneğimize maddi ve manevi destek verenlerin onore edilmesi, Dernek adına üç ayda bir haber bültenin çıkarılması, İnternet sitesinin kurulması, Şehitler Albümünün bastırılması çalışmalarına devam edilmektedir.” Dedi.

SÖZ VERENLERİN BİR KISMI DAHA PARALARINI ÖDEMEDİLER
Dernek başkanı Zeki AVAN 2007 yılında alınan dernek hizmet yeri için çarpıcı açıklamalarda bulundu ve
“Derneğimize hizmet yeri yer alımı için söz verenlerin bir kısmı söz verdikleri parayı, birçok kez hatırlatmamıza rağmen bu güne kadar ödememişlerdir. Kendilerine bir kez daha hatırlatacağız, yine ödenmez ise, bu konuda basın açıklaması yapacağız, çünkü herkes bu paraları topladığımızı biliyor.” Dedi.

ŞEHİT VE GAZİLİK MAKAMI İSTİSMAR EDİLİYOR
Dernek Başkanı Zeki AVAN çok önemli açıklamalarına devam ederek; “Türkiye genelinde ve İlçemizde, Şehitler istismar edilerek, şehit ailelerine yardım ediyoruz denilerek para karşılığında yemek davetiyesi, bilet, dergi, gazete satışı yapıldığını ve bağış toplandığını duymaktayız. Bunların bir kısmı yaşa dışı, bir kısmı da, resmi formaliteleri yaparak bu işe devam etmektedirler. Bu işi yasa dışı olarak yapanların güvenlik güçleri tarafından yakalandıklarını basın takip etmekteyiz.

ŞEHİT DEYİNCE AKAN SULAR DURUYOR
Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği ve Şehitlerle hiç ilgisi olmayan bu insanların, herhangi bir konuda para karşılığında, davetiye, dergi, gazete satmaya gelip, yardım talebinde bulunanlara halkımızın duyarlı olup, itibar etmemesini istiyoruz.
Halkımız şehit deyince, imkânı gücünde yardım ediyor ve bu sahtekârların sattıklarından da alıyorlar. Birçok esnaf ve hayırsever halkımız şehit ismi geçince, Çubuk"taki şehitlerimizin de yararlandığını düşünerek destek vermektedirler.

YETKİ BELGESİNİ VE AMAÇLARINI SORUN
Yardım gibi konularda bizde gelsek, yetki belgemiz sorulsun. Bizler çok mecbur kalmadıkça makbuzu elimize alıp, kapı, kapı dolaşıp yardım toplamayacağız. İhtiyacımız olduğu takdirde bire bir, randevu alarak ziyaret edip, destek isteyeceğiz. Derneğimize yardım etmek isteyen hayırsever esnaf ve halkımız da olur ise de telefonla dahi gidip makbuz karşılığında yardımlarını kabul ederiz.” Dedi

ŞEHİT VE GAZİLİK MAKAMI KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL
Zeki AVAN açıklamasını şu sözlerle bitirdi; “Değerli hayırsever vatandaşlarımız şu asla ve asla unutulmamalıdır ki aziz Şehitlerimiz ve Fedakâr Gazilerimiz hiçbir şahıs kurum ve kuruluşun tekelinde değildir. Bu Ülkemizdeki bütün Şehit dernekleri içinde geçerlidir. Çünkü Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bütün Ülkemize mal olmuş çok Yüce değerlerimizdir. Ancak bunu söylerken tabi ki şahsın, kurum ve kuruluşun yetkili olduğu görev ve sorumluluk alanları vardır. Eğer herkese birbirinin işini yapmaya başlarsa o zaman işler karışıyor ve kötü niyetli kişiler bunu istismar edebiliyor.” Dedi.

DENETLEME KURULUNDAN TEŞEKKÜR
Daha sonra Denetleme Kurulu Başkan ve üyeleri Derneğin 2007 yılına ait gelir ve giderlerini denetledikten sonra; Derneğin çok sınırlı imkânları ile bu kadar çok yoğun faaliyetler gerçekleştirmesinden dolayı yönetim kuruluna teşekkür ettiler.

Dernek Adresi : Atatürk Mah. Adnan Menderes Bul. Simsarlar İş Hanı No:25 / 79–80–111 Çubuk Tel: 8376596
İrtibat Adresi : Y.Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarı Y.Beyazıt İlköğretim Okulu Bahçesi Çubuk Tel: 8381067

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum