Temizlik İşleri Çöp Konusunda Vatandaştan Şikayetçi

Temizlik İşleri Çöp Konusunda Vatandaştan Şikayetçi

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöplerin poşetlenmemesi ve çöplerin zamanında dışarı çıkarılmaması konusunda vatandaştan şikayetçi.

             Çubuk'ta bazı mahallelerde ve çarşı içerisinde 2 yıldır uygulanan çöplerin poşetlenmesi sistemi, vatandaşların zamanından önce veya sonrası çöplerini evlerinden dışarı çıkarması belediye yetkililerini çileden çıkardı.  Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, çöplerin poşetlenmesi ve günlük alınması ile kirlenmeyen sokakların oluşturulmasını amaçladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: ''İlçemizde iki yıl önce uygulamaya başlanılan bu uygulama ile cadde ve sokak içlerindeki çöp konteynırları kaldırıldı. Bütün evlere tek tek olmak üzere bir kaç defa örnek olması için çöp poşetleri dağıtıldı. Çöplerin amacına uygun poşetlenmesi ve belirlenen zaman içerisinde evlerden, işyerlerinden çıkarılması sağlanmış olsa, çöplerin zamanında alınması sağlanacağı gibi dağıtılmamış ve karıştırılmamış olacağından sokaklarımız her zaman temiz kalacaktır. Çevre kirliliği olmayacağı gibi yazları da sinek ve haşerelerin çoğalmasının önüne geçilmiş olacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın çok basit kurallara uyması ile fazla iş gücü harcanmayacak ve enerji tasarrufu da sağlanmış olacaktır''şeklinde konuştu.

''TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK İSTİYORSAK, KURALLARA UYMAYANLARI UYARALIM''

        Vatandaşların poşet uygulaması sistemine gereken hassasiyeti göstermediğinden yakınan Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş, çöp poşetlerinin ağızları bağlanmadığı gibi zamanından önce veya sonrası dışarı çıkarıldığını bununda çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti. Bektaş, evsel atıkların mutfakta çöplerinin suyunu süzerek poşete susuz şekilde konulması gerektiğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:'' Evsel atıkların mutfakta süzülerek, ağzını kedi köpek açmayacak şekilde muntazamca bağlamak sureti ile belirlenen saatlerde ve belirlenen yerlere konulması gerekmektedir. Belediyemizce belirlenen saatler akşam 20:00  ile 22:00 arası dır.  Bu saatler den öncesi veya sonrası çıkartılmamalıdır'' dedi.

Bektaş, poşet uygulaması yapılan bölgelerin Cumhuriyet Mahallesi, Çarşı Merkezi, Yıldırım Beyazıt ve Yavuz Selim Mahallelerinin bir kısmında devam ettiğini belirtti. Bektaş, vatandaşların belirlenen kurallara uymaları ile hem çevre kirliliğinin önüne geçileceğini hem de çöplerin sağlıklı toplanacağını vurguladı. Görevlilerin sokak veya caddeden geçtikten sonra çöplerin dışarı çıkarılması ile yapılan işinde yapılmamış gibi görülmesine neden olduğunu, bununda hem kendilerini hem de çalışan personeli rahatsız ettiğini ifade eden Bektaş:'' Vatandaşlarımızın belediyemize yardımcı olarak kurallara uymasını ve uymayanları da uyarmalarını önemle rica ediyoruz. Ayrıca belirtilen kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacağını da belirtmek istiyorum'' şeklinde ifade etti.

         Bektaş, kurallara uymayan vatandaşların bildirilmesi içinde Alo Zabıta 153, Alo Temizlik 837 76 06 ve Alo Beyaz Masa 837 10 73 telefon numaralarını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum