Temiz bir Facebook için 'ihbar hattı' kuruldu

Temiz bir Facebook için 'ihbar hattı' kuruldu

Facebook'ta kurulan 'kötü amaçlı' gruplardan siz de rahatsız oluyorsanız onları şikayet edebileceğiniz yepyeni bir yer var: İhbar hattı

İlk başlarda eski okul arkadaşlarını bulmak için kullanılan Facebook, bugün artık çeşitli fikirden insanların bir araya gelmesiyle birlikte sürekli adından söz ettirmeyi başaran dev bir sosyal medya haline geldi.

Facebookta kayıtlı üyeler bugün, bazen kendi tuttukları takımların hayranlarını bir araya getirmek için, bazen edebiyat severleri bir araya getirmek için, bazen de herhangi bir sanatçının hayranlarını bir araya getirmek için sayfalar ve hayran grupları açıyor.

Ancak son zamanlarda herkesin de bildiği gibi kötü niyetli kişilerce kendi fikirlerinin dışındaki insanlara hakaret etmek, onları küçük düşürmek, terör örgütlerinin propangandasını yapmak, milli ve manevi değerlere hakaret etmek için bir çok sayfa ve grup kuruldu.

İşte bu milli ve manevi değerlere saldıran grupları ve sayfaların kapanması için Sanal alemde bir çok eyleme imza atmış bir grup olan "Cyber Warrior" bu kez siteleri hack etmek yerine farklı bir çalışmaya imza attı.

'Temiz Facebook' sloganı ile yola çıkan Cyber Warrior, Bünyelerindeki üyeler ve duyarlı vatandaşlarında katılıp destek verdiği Facebook İhbar Hattı'nı kurdu. (www.facebook.com/ihbarHatti)

İhbar Hattı, öncelikle Facebook üzerinden milli ve manevi değerlere hakaret eden sayfa ve grupların tesbit ediyor. Daha sonrada üyeleri yardımıyla bunları Facebook yönetimine sayfaların alt kısımlarında mevcut bulunan "Sayfa'yı Şikayet Et' butonunu kullanarak düzenli bir şekilde şikayet ediyor.

İhbar Hattı şuan itibariyle 20 binin üzerinde üyeye sahip. www.facebook.com/ihbarHatti milli ve manevi değerlere sahip Facebook kullanıcılarını sayfalarına destek vermeye çağırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.